Bästa tryckkokaren 2024 – Ger dig fler möjligheter i köket!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. WMF Lono 8-i-1 tryckkokaren2. Hamilton Beach Multi-Funktion3. CrockPot Express Multicooker
WMF Lono 8-i-1 tryckkokarenHamilton Beach Multi-FunktionCrockPot Express Multicooker

Bästa tryckkokaren 2024 – Har du aldrig förstått dig på mångas förtjusning av en tryckkokare och inte har en aning om varför denna köksmaskin nu börjar bli allt mer trendig igen? Då kommer denna artikel helt klart öppna upp ögonen för dig. En tryckkokare kommer nämligen att både underlätta din matlagning och även ge dig fler möjligheter i köket. Perfekt för både långkok eller kokning av ris och härligt mört kött.

Fortfarande inte helt övertygad? Vi har letat fram marknadens bästa val av tryckkokare och även utsett WMF:s modell Lono 8-i-1 som den bästa tryckkokaren. Den är enkel att använda och har mängder av förinställda program som du kan välja mellan.

Topp 3 tryckkokare bäst i test 2024

1. Vår favorit! WMF Lono 8-i-1 tryckkokaren

 • 8 förinställda program
 • Kapacitet: 6 liter
 • Mycket användarvänlig
 • Varmhållningsfunktion

Med denna något större tryckkokare Lono 8-i-1 från varumärket WMF, kan du laga snabba och mer varierande måltider än tidigare. Denna modell har utrustats med flera utmärkande funktioner och 8 förinställda program, som gör att du kan tillaga allting mellan himmel och jord. Men vad som bidrog allra mest till dess förstaplacering, är att den är väldigt enkel att använda. Vilket därför gör den till ett mycket bra val för alla!

Tryckkokaren har en maximal kapacitet på 6 liter och kan användas för tryckkokning, ångning och även för att steka råvaror. Så oavsett om du vill tillaga smaskiga soppar, grytor eller stekta grönsaker är denna modell en vinnare.

En annan stor fördel med denna modell från WMF, är att den har en varmhållningsfunktion. Detta kan hålla den tillagade maten varm i upp till åtta timmar. Det är helt enkelt bara att lägga i dina grödor, gå till jobbet och sedan komma hem till en måltid som kan serveras direkt. Smidigare än så kan det knappast bli.

2. Hamilton Beach Multi-Funktion – 10 förinställda program!

 • 70% snabbare matlagning
 • Material: Rostfritt stål
 • Inkluderad måttbägare
 • Kan diskas i maskin

Med Multi-Funktion från Hamilton Beach kan du laga mat hela 70 % snabbare än tidigare. Detta då denna tryckkokare har utrustats med mängder av funktioner och 10 förinställda program, så att du kan skräddarsy maskinens inställningar efter vad du planerar att tillaga. Tryckkokarens True Slow-teknologi, möjliggör även tillagning av långkok.

Tryckkokarens kanske allra mest praktiska funktion är dock timer-funktionen. Detta gör det möjligt för dig att skjuta upp när tillagningen ska påbörjas och maten kan då serveras vid en särskild tidpunkt.

Vid köp inkluderas både måttbägare och sked, för att du ska kunna mäta samtliga ingredienser du lägger i behållaren. Efter tillagning kan samtliga lösa delar diskas i maskin, vilket underlättar rengöring av maskinen. En renare maskin kommer att hålla längre, vilket gör Multi-Funktion till en mycket prisvärd investering.

3. CrockPot Express Multicooker – Receptbok medföljer vid köp!

 • Mycket enkel att använda
 • Kapacitet: 5,7 liter
 • 8 förinställda program
 • Perfekt för långkok

CrockPots Express Multicooker är en rejäl tryckkokare som även är mycket enkel att använda. Med en kapacitet på 5,7 liter får du mycket yta att använda och detta gör maskinen perfekt för långkok eller dig som lagar mat åt en större familj.

Tryckkokaren är försedd med 8 förinställda program, som gör att du kan använda Express Multicooker till mängder av olika typer av matlagning. Laga krämiga soppar, yoghurt eller en smakrik risotto utan någon som helst ansträngning från din sida. Lägg endast i ingredienserna och sedan gör maskinen jobbet åt dig.

Vid köp medföljer en kokbok som ger dig lite inspiration och tips och råd om vad du kan använda din nyinköpta maskin till. Perfekt för dig som aldrig tidigare har använt en tryckkokare eller som letar efter lite varierande rätter.

CrockPots tryckkokare är stabil och väldesignad, det var dock priset som drog ner dess placering en aning. Men letar du efter en rejäl och pålitlig tryckkokare så bör du kika på denna modell!

Vad kan man använda en tryckkokare till?

Intresset för tryckkokare började stiga allt mer för några år sedan. Efter detta har populariteten ständigt ökat och utbudet av tryckkokare att växt sig ganska stor, vilket är en fördel då du numera kan välja en modell av perfekt storlek och med funktioner som passar dig.

Men trots att tryckkokare blir allt mer vanligt, är många fortfarande lite fundersamma över vad man faktiskt kan använda en tryckkokare till och vilka fördelar de gör vid matlagning. Detta ska vi reda ut här.

Bästa tryckkokaren
Spara tid i köket med en funktionell tryckkokare

Hur mycket tid kan man spara med en tryckkokare?

En stor fördel med en tryckkokare är att det sparar koktid i köket. Kokning av bönor eller ärtor, som annars kan ta upp till en timme, kommer med en tryckkokare att vara redo på runt 20 minuter. Detsamma gäller kokning av ris, gryn eller grönsaker. Mer tid över i köket gör att du istället kan lägga mer krut på dukning eller andra tillbehör på tallriken.

OnePots – Gör allting enklare

Att kunna laga en hel maträtt i en och samma maskin kommer att spara dig tid och disk. Du kan visserligen laga många Onepots i kastrull, men nackdelen är att mycket av vattnet ångas bort och smaken kommer heller inte att vara lika saftig som om du skulle tillaga maträtten i en tryckkokare.

En sak som du bör ha i åtanke är att du måste addera betydligt mindre vätska vid användning av en tryckkokare, om du vill få perfekt krämig soppa eller tjock gröt på morgonen. Det tar några försök innan man hittar den perfekta balansen, men när du väl har hittat det kommer du aldrig mer vilja laga mat i en vanlig kastrull igen.

Ångade grönsaker och sädesslag

Många modeller på marknaden har också en inkluderad ångfunktion som gör att du kan ånga dina grönsaker, för att bevara dessa näringsinnehåll och vitaminer. Alltså kan en tryckkokare hjälpa dig att vidhålla en mer hälsosam kost och motivera dig till att äta sundare. En tryckkokare underlättar även kokning av ris, gryn eller olika typer av sädesslag.

Men användningsområdet är stort och i princip allting kan tillagas i en tryckkokare om den bara besitter rätt funktioner och har en anpassad behållare. Så hitta några recept som du vill testa på och sedan är det bara att börja experimentera med din nya tryckkokare.

Tre vanliga frågor vid köp av tryckkokare:

Vilka funktioner bör en tryckkokare ha?

Den bästa modellen för dig, beror helt och hållet på vad du planerar att använda maskinen till. Men några saker som en tryckkokare bör vara utrustad med är en lättläst display, förinställda program och justerbara inställningar, samt att modellen är stabil och enkel att rengöra. En kombination av samtliga dessa ger dig en tryckkokare som du kan använda till mängder av olika maträtter.

En ytterligare sak som kan vara värt att ha i åtanke är vart du ska förvara tryckkokaren. Om du har plats att förvara den i ett skåp eller skafferi, kanske dess design och form inte har någon större betydelse. Men om du ska ha den framme på köksbänken för jämnan, bör du investera i en stilren modell som du tycker är snygg.

Hur stor tryckkokare behöver man?

Utbudet av tryckkokare är idag stort och detta gör det enklare för dig att hitta en tryckkokare som har en perfekt kapacitet för ditt hushåll. En normalstor modell har en kapacitet på runt 5 liter. Men det finns även större och mindre modeller som du kan kika på.

Maskinens kapacitet kommer att ha betydelse för vilka typer av maträtter du kan tillaga och hur många portioner som du kan göra åt gången. Har du många munnar att mätta eller älskar att göra lunchlådor för flera dagar åt gången, så bör du kika på en modell som har en kapacitet som är mer än 5 liter.

Tar det inte lång tid att använda en tryckkokare?

Användning av en tryckkokare och långkok går för många hand i hand. Men faktum är att denna praktiska köksmaskin kan användas till så mycket fler ändamål än för kokning av mört kött eller grytor.

Beroende på vilka förinställda program maskinen har ser dock möjligheterna aningen olika ut. Ju fler inställningar, desto fler olika maträtter kan du tillaga, men de flesta modeller tillåter dig också att själv justera tryckpunkten och temperaturen, vilket därmed gör att du kan laga vad du vill i behållaren.

Så innan du väljer vilken tryckkokare du ska investera i, fundera på vilka typer av maträtter som du vill kunna använda maskinen till och vilka funktioner som kommer att underlätta dina bestyr i köket.

Vad vi hade i åtanke när vi valde ut produkter till topplistan

Tryckkokaren är äntligen tillbaka i mångas kök och vi förstår varför! Denna köksmaskin kommer att underlätta din matlagning markant, ger dig fria händer över till annat och ger dig också möjligheter att förbereda maten och få sånt där härligt mört kött som du annars bara serveras på restaurang.

Men för ett du faktiskt ska få användning för din tryckkokare är det självklart viktigt att du anpassar ditt val och funderar på vad du planerar att tillaga i tryckkokaren. Lutar det mer mot grytor, perfekt tillagade bönor till tacosen eller vill du kunna göra långkok?

En tryckkokare ska vara stabil, ha flera förinställda program och även vara enkel att använda. Rengöring av maskins samtliga delar är också av stor betydelse, då det ger modellen en längre livslängd. Det var också just dessa faktorer som vi hade särskilt i åtanke när vi valde ut vilka tryckkokare som vi skulle inkludera på topplistan.

Så gör dig själv en tjänst och spara tid i köket med en tryckkokare med passande funktioner och tillbehör!

Länkar och referenser:

https://bagarenochkocken.se/blogg/tryckkokare-test/

https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/artiklar/questionanswer/20110110/jag-vet-inte-hur-jag-anvander-min-tryckkokare/

https://sv.techinfus.com/dlya-kuxni/skorovarka/kakie-blyuda-mozhno-prigotovit-i-kak-ehto-sdelat.html

Vi har jämfört tryckkokare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Bagaren och kocken
MediaMarkt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.