Bästa smarta/uppkopplade kylskåpet 2023 – Koppla kylskåpet till mobilen!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Samsung RR39M75657F/EE2. Samsung Family Hub RF56M9540SR3. LG Instaview GMX844MCKV
Samsung RR39M75657F/EESamsung Family Hub RF56M9540SRLG Instaview GMX844MCKV

Bästa smarta/uppkopplade kylskåpet 2023 – Med utvecklingen av teknik, ser vi fler och fler smarta möbler, och bland dem hittar vi även smarta kylskåp. När uppkopplade kylskåp först kom till marknaden, var det många som undrade: Varför skulle någon behöva ett kylskåp som är kopplat till min WiFi? Men som alltid, fortsätter teknologi gång på gång att skapa produkter vi aldrig visste att vi behövde.

Idag finns det ett stort utbud av smarta kylskåp som tillåter dig att kontrollera kylens temperatur via mobilen, se kylens innehåll utan att öppna dörren och mycket mer. Vad finns det för fördelar med ett smart kylskåp? Det kommer vi svara på längre ner, tillsammans med ett par andra vanliga frågor man kan ha om smarta kylskåp.

Men först och främst måste vi svara på frågan: Vilket är det bästa smarta kylskåpet? Naturligtvis beror det på din budget och vad du letar efter. Här nedan ger vi dig dock tre tips på riktigt populära och vinnande kylskåp att titta närmre på!

Topp 3 bästa smarta/uppkopplade kylskåpen bäst i test 2023

1. Vinnaren för oss! Samsung RR39M75657F/EE – Prisvänlig kyl med fiffiga funktioner!

 • Wifi-Ready med Samsung Wifi Dongel
 • Lägre energiförbrukning
 • Digital inverterkompressor
 • Snabba nedkylningen Power Cool

Samsung RR39M75657F/EE är en klar vinnare, vilket betonas av hur många år kylskåpet valts som favoriten i olika test. Modellen är ett prisvärt smart kylskåp som dessutom fått höga kundbetyg. När du köper till Samsungs Wifi Dongel, kan du koppla upp kylskåpet till din mobil med den tillhörande appen. Via mobilen kan du då kontrollera olika kyllägen i din mobil och ställa in temperaturer. Du kan också få varningsmeddelanden, till exempel om dörren lämnats öppen.

En egenskap hos kylskåpet är också dess lägre energiförbrukning. Detta beror på dess digitala inverterkompressor, som har flera driftlägen istället för bara “start” och “stopp”. Kompressorn utsätts därmed för mindre belastning, vilket leder till lägre energiförbrukning. Det leder dessutom till mindre buller och minskat slitage, vilket man inte klagar på. LED-belysningen Stagelight är också mer energieffektiv än konventionell belysning.

En uppskattad funktion är också den snabba nedkylningen Power Cool. När du aktiverar denna funktion, blåses intensivt kall luft in i kylskåpet. När kylen öppnas ofta, höjer det temperaturen i skåpet tillfälligt, men denna modells Metal Cooling-system ser till att snabbt justera detta. Kylskåpet kyls ner likvärdigt från hörn till hörn, så att din mat kan hållas fräsch längre. Samsung RR39M75657F/EE är ett riktigt igenomtänkt smart kylskåp och kommer till riktigt resonligt pris!

2. Samsung Family Hub RF56M9540SR – Premiumval med smart pekskärm!

 • 21,5 tum Full HD touchskärm
 • Spela musik, film och mycket mer
 • Ha koll på ditt lager med 3 interna kameror
 • Anpassa kyldelar med Cool Select Zone

Samsung Family Hub RF56M9540SR är nog kylskåpet i vår lista som ser “smartast” ut! Detta på grund av den stora pekskärmen på kylskåpsdörren. Det är också kylskåpet som du behöver betala mest för, men du får definitivt mycket för pengarna. Ett perfekt premiumval för dig som är villig att betala extra för extrafunktioner.

Den stora touchskärmen på dörren är på 21,5 tum och i Full HD. Du kommer åt alla funktioner genom att ladda ner en app på din mobil. Sedan finns det massvis med möjligheter. Spela upp videor eller musik för att ha kul medan du lagar mat eller diskar. Använd kylens interna kameror för att se vad du behöver när du handlar. Använd skärmen som en anslagstavla för familjen och lämna påminnelser och meddelanden till varandra. Denna kyl kan verkligen bli hemmets mittpunkt.

Kyl- och frysskåper är av modellen side by side och french door. Modellen är minst sagt rymlig, då kyldelen har en kapacitet på 351 liter, och frysdelen har en kapacitet på 199 liter. Dessutom har kylskåpet funktionen Cool Select Zone , där delar av kylen kan anpassas och till och med göras om till frysdelar. Bjud in denna futuristiska modell till ditt hem och se familjemedlemmarna flocka till köket!

3. LG Instaview GMX844MCKV – Se in i kylen utan att öppna dörren!

 • Se in i kylen med glaspanelen InstaView
 • Lägre ljudnivå med Inverter Linear Compressor
 • Bättre luft och lukt med NatureFRESH och Pure N Fresh
 • Koppla till mobilen med LG Smart ThinQ

Är du en av de där personerna som hela tiden finner dig själv i köket för att öppna kylskåpet och se vad som finns? LG Instaview GMX844MCKV kan i så fall vara något att titta närmare på. Varje gång vi öppnar ett kylskåp förloras kall luft, vilket riskerar att maten i kylen inte hålls lika fräsch som den skulle kunna hållas. En cool funktion hos denna modell är InstaView. Kylen har en glaspanel som lyses upp när du knackar på den två gånger. Panelen låter dig då se in i den lättåtkomliga avdelningen av kylen utan att öppna dörren.

LG:s Inverter Linear Compressor använder färre komponenter än konventionella kompressorer. Det leder till fantastisk effektivitet, och ger dessutom kylskåpet en lägre ljudnivå på endast 39dB. Kylsystemet NatureFRESH ger modellen bättre luftcirkulation av kall luft. Luftreningssystemet Pure N Fresh ser också till att lukter tas bort från ditt kylskåp.

Med LG Smart ThinQ kan du också koppla kylskåpet till din smartphone. Med en enkel touch på mobilen kan du styra och diagnostisera kylskåpet, och till exempel ställa in temperaturen i kylen. LG InstaView har smarta funktioner och håller maten fräschare genom att minska öppningar av kylen!

Tre vanliga frågor om smarta kylskåp:

Vad är ett smart kylskåp?

Vad skiljer egentligen ett smart kylskåp från ett vanligt kylskåp? Är ett smart kylskåp mer intelligent? Ett smart kylskåp är helt enkelt ett kylskåp som på något sätt kan kopplas till dina andra digitala enheter via WiFi, till exempel din smartphone.

Det finns smarta kylskåp med enklare funktioner, och de med mer avancerade funktioner. En vanlig funktion är att du kan koppla kylskåpet till din mobil och se och justera kylskåpets temperatur. Du kan också få notiser om kylskåpsdörren är öppen. Andra mer avancerade kylskåp kan ha kameror som låter dig se insidan av kylskåpet, eller en pekskärm.

Vad finns det för fördelar med ett smart kylskåp?

Fördelarna med ett smart kylskåp beror på de funktioner som modellen har. En fördel är att du kan generellt sett kan kontrollera och justera kylskåpets temperatur från din mobil. Om du har vissa produkter som kräver en lägre temperatur, ger detta dig tydlig koll på att kylen är anpassad korrekt.

Hos vissa kylskåp är det också möjligt att smidigt felsöka genom en app. Om något problem uppstår med kylskåpet kan du på så sätt enklare få kontakt med leverantörens kundsupport.

Vi har också gått igenom en del kylskåp som tillåter dig att se in i kylen, antingen genom en kamera eller en glaspanel. Detta leder till att du inte behöver öppna kylskåpet lika mycket, vilket minskar förlorad kall luft. På så sätt kan dessa funktioner hålla maten fräschare och minska matsvinn.

Om du har ett kylskåp med pekskärm och funktioner så som att spela musik och film, kan det ge köket en hel annan atmosfär. Du kan smidigt laga mat medan du kolla på receptvideor, eller dansa med familjen medan ni diskar. Köket blir mer interaktivt och kan göra kylen till hemmets mittpunkt.

Behöver jag en dongel för att koppla upp mitt kylskåp?

För att använda smarta funktioner, behöver du koppla upp ditt kylskåp till internet via WiFi. Du kopplar den sedan till din mobil via en app.

En dongel är en elektronisk enhet som tillsätter en funktionalitet, till exempel WiFi, till en större elektronisk enhet. I vissa kylskåp ingår redan WiFi-funktionen. Med andra kylskåp kan du behöva köpa till en separat WiFi-dongel för att koppla upp kylskåpet. Kom därför ihåg att kika på varje kylskåpsmodell för att veta om du behöver köpa till en dongel eller inte.

Bästa smarta/uppkopplade kylskåpet
Håll koll på kylskåpet från mobilen och gör köket mer interaktivt med ett smart/uppkopplat kylskåp

En sista tanke

Varje persons behov är annorlunda, så det bästa kylskåpet för en person är inte nödvändigtvis det bästa för någon annan. I våra rekommendationer här ovan har vi försökt att ta fram 3 riktigt prisvärda och spännande smarta kylskåp som definitivt är värda en närmare titt. Vi har försökt att ta med kylskåp med enklare och mer avancerade funktioner, och balanserat dessa funktioner med hur prisvänliga modellerna är. Vår 2a i listan, premiumvalet Samsung Family Hub RF56M9540SR, har helt klart riktigt coola funktioner. Denna blick in i framtiden måste dock balanseras med det dyrare priset av kylskåpet.

Vår favorit denna gång blev Samsung RR39M75657F/EE, som är smart och genomtänkt och kommer till ett riktigt resonligt pris. Vi hoppas att du känner dig inspirerad och lämnar vår sida med en bättre idé av utbudet på smarta kylskåp som marknaden erbjuder!

Källor:

https://www.test.se/

https://www.pocket-lint.com/sv-se/smarta-hem/kopguider/150672-basta-smarta-kylskap

Vi har jämfört smarta kylskåp avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cdon
Elon
Hemmy
Tretti
Whiteaway

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.