Bästa ångtvätten 2024 – städa utan farliga kemikalier! 

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Ångtvätt SC5 Easy Fix Kärcher2. Kärcher ångtvätt SC2 Easy Fix3. Vileda Steam ångtvätt
Ångtvätt SC5 Easy Fix KärcherKärcher ångtvätt SC2 Easy FixVileda Steam ångtvätt

Bästa ångtvätten 2024 – Ska du storstäda vill du göra det riktigt ordentligt och få bort alla envisa fläckar som finns. För att göra städningen enklare och för att få bort alla svåra fläckar kan du ta hjälp av en ångtvätt. Då kommer du att få lika rent som om du skulle anlita en städfirma!

Ångtvättar blir allt mer populära idag och de har många användningsområden, allt från att rengöra golv, till textiler. Med en ångtvätt behöver du inte använda farliga kemikalier, och resultatet blir även bättre!

Om du vill göra storstädningen roligare med ett bättre resultat, motverka allergier och få ett riktigt rent hem är en ångtvätt en självklar investering. Vi har satt samman en topp 3 bäst i test lista med den bästa ångtvätten 2024!

Topp 3 ångtvättar bäst i test 2024

1. Vår Vinnare! Ångtvätt SC5 Easy Fix Kärcher – 4.2 bar variabel ånga – Tar bort hårt sittande smuts!

 • Ångtvätt på 4,2 bar
 • Respekterat märke
 • Dödar 99,99 % av hushållsbakterier
 • Kommer med tillbehör

Den självklara vinnaren på vår topplista är Ångtvätt SC5 Easy Fix Kärcher – 4.2 bar variabel ånga! Om du har envis smuts som vägrar ge med sig är SC5 räddaren i nöden. SC5 Easy Fix Kärcher har också inkluderade tillbehör som hjälper till att komma åt mindre utrymmen. Du kan därmed även städa ditt kakel i badrummet, och komma åt små springor och spiskåpor. Ångtrycket ligger på 4,2 bar och det är en högeffektiv maskin på hela 2200 W som verkligen får det rent.

Du behöver heller inte oroa dig för hushållsbakterierna när du inskaffar SC5 Easy Fix Kärcher då den dödar 99,99 % av dessa – helt utan kemikalier. Tvätten har funktionen VapoHydro, vilket gör det lätt att ta bort smuts som sitter och sedan kan du skölja bort denna med varmt vatten.  Du kan även ta bort vattentanken enkelt för att sedan fylla på den igen. Vi har valt denna som vår vinnare då den har ett bra pris för vad den erbjuder, är enkel att använda, kommer med smidiga tillbehör och gör det skinande rent!

2. Kärcher ångtvätt SC2 Easy Fix – För enkel rengöring i hela hemmet!

 • Tar bort 99,9 % av smuts
 • Barnlås på maskinen
 • Tillbehörsförvaring
 • Effekt på 1500 W

Föregångaren till vår vinnare i topplistan är Kärcher ångtvätt SC2 Easy Fix – som hamnar på en stark andraplats. Det är en effektiv ångtvätt precis som vår vinnare, men med en något lägre W och ångtryck. Kärcher ångtvätt SC2 Easy Fix kommer med en ångtryck bar på 3,2 och har en W på 1500.

För att den ska vara säker för barn har den även ett barnlås. Om du är ute efter effektiv städning är denna ett smart val, och du kan använda den för att städa hela huset tack vare alla dess inkluderade tillbehör. Ångtvätten har även en inbyggd påfyllningstratt som gör det enkelt att fylla på med vatten.

Kärcher ångtvätt SC2 Easy Fix tar död på bakterierna i ditt hem, utan att du behöver använda några farliga kemikalier alls. Ditt hem kommer att bli rent på djupet – utan att du behöver anlita en städfirma.

3. Vileda Steam ångtvätt – Rengör golvet på ett effektivt sätt!

 • Dödar 99,9 % av bakterier
 • Inget rengöringsmedel krävs
 • Perfekt resultat varje gång
 • Fungerar också på heltäckningsmattor

Om du är ute efter en ångtvätt som kan göra golven rena har vi den rätta produkten för dig – Vileda Stream ångtvätt! Den är enkel att använda och du får ett rent resultat varje gång du använder den. Golven rengörs utan att du behöver använda ett rengöringsmedel, vilket är perfekt för dig med små barn och djur som gärna håller sig nära golvet. För dig som vill att det ska bli hygieniskt rent kommer Vileda Stream inte att göra dig besviken.

Ångtvätten som är smidig, lätt att använda och enkel att förvara. I paketet tillkommer även 4 ersättningsöverdrag som är är enkla att byta ut. Du kan använda den på alla golv, även om du skulle ha heltäckningsmattor. Den är passande för alla rum så att du kan få det fint och rent på djupet i hela huset.

Varför är en ångtvätt ett bra alternativ?

Det finns en anledning till att många städfirmor idag använder sig av en ångtvätt – det lämnar ett rent resultat utan några farliga kemikalier. En ångtvätt är även enkel att använda, du behöver inte vara en professionell lokalvårdare för att resultatet ska bli bra. Alla mår bättre av ett städat hem och när det är rent, och en ångtvätt kan verkligen göra en stor skillnad.

Anledningen till att ångtvätten fungerar så pass bra tär ack vare kombinationen av värme, styrka och fukt. Ångan löser upp smutsen på ett effektivt sätt och tack vare värmen gör det att även de mest tuffa smutsfläckarna försvinner.

En ångtvätt ser till att det blir rent och det tar bort bakterier i hemmet på ett skonsamt sätt. Den kan också användas på många olika sätt, allt från att få rent golven till ditt kakel i köket. Du kan även använda den för att få rent soffan, gardinerna eller din madrass. Ångrengörning är även något som är bra för ditt badrum, där det lätt uppstår smuts och bakterier. Du kan dessutom använda ångtvätten på ståldetaljer och kakel för att få bort allt smuts på ett effektivt sätt. När du har lösgjort smutsen kan du sedan ta bort den med en trasa.

Ångtvättar är bra för mattrengöring
Städa ditt hem på ett skonsamt sätt med en ångtvätt

Tre vanliga frågor om ångtvättar

Vad är fördelen med ångtvättar?

När du städar med en ångtvätt använder du inga farliga kemikalier. Idag använder vi alldeles för mycket kemikalier i vår vardag. Det är produkter som vi använder för att det ska bli rent, men tyvärr kan de leda till allergier. När du städar med ånga kommer den att ta död på bakterierna i ditt hem med hjälp av ångan och värmen på ett skonsamt sätt. Det kommer också att spara dig pengar i längden då du inte längre behöver köpa rengöringsmedel.

Vad kan jag använda en ångtvätt till?

En ångtvätt är bra för hela hemmet, men även bilen, husbilen och cykeln. Det är ett utmärkt sätt att rengöra huset på djupet. Tack vare ångan, trycket och värmen kan den lösa upp fett och även envisa fläckar. För att kunna använda den i hela köket även på spisen, kakel och dina vitvaror krävs det dock rätt tillbehör.

Badrummet är ett annat ställe du kan använda din ångtvätt på. Du kan ta bort smuts från väggarna, spegeln och golvet. Det går även att använda ångtvätten på golv av sten, klinker och plast. Har du ett trägolv vill du dock vara försiktig med att använda den på det. Om ytan är vaxad eller om golvet är slitet borde du inte använda dig av ånga för at göra golvet rent. En ångtvätt går även att använda på textilier som mattor och soffor.

Vilken ångtvätt borde jag välja?

När du väljer en ångtvätt vill du att den ska kunna hantera alla de jobb och material du behöver göra rent. En ångtvätt kommer i olika storlekar och med olika tillbehör. Om du enbart vill ha en ångtvätt för att tvätta textil eller golvet, behöver du inte en lika avancerad som om du ska använda den för hela huset. Då räcker det med en mer kompakt ångtvätt som du enkelt kan hålla med en handen. Vill du ha rent i hela hemmet krävs det en större ångtvätt med högre kapacitet som kan hantera tuffare grovstädning.

Vad vi haft i åtanke när vi valde produkterna i vår topplista

Vår bäst i test lista består av ångtvättar som är av hög kvalitet och som verkligen kan rengöra på djupet. För oss var det viktigt att de även tar bort bakterier i hemmet på ett skonsamt sätt. Därför valde vi tre alternativ som har ett flertal olika funktioner och passande tillbehör. Vi valde även ångtvättar som är användarvänliga som är passande för hemmabruk. Självklart hade vi också priset i åtanke och valde tre stycken ångtvättar i olika prisklasser.

Dessutom har vi valt ut ångtvättar med olika hög kapacitet för ett brett urval av rengöringsmaskiner för att det ska bli lättare för dig som konsument att hitta den som passar dig bäst!

Referenser och länkar:

https://tecnovap.se/support/vanliga-fragor/

https://flyttstadningstockholm.se/ångrengöring/

https://www.konsumenttester.se/tradgard/angtvatt-bast-i-test/

https://www.test.se/angtvatt/

https://xn--bstaitest-v2a.se/angtvatt/

Vi har jämfört ångtvättar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Cdon
Byggmax
DustinHome
Conrad
Buildor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.