Bästa pulsoximetern 2023 – mät din syresättning och puls hemma!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Beurer PO60 Pulsoximeter2. Beurer PO30 Puls3. MSO P09
Beurer PO60 PulsoximeterBeurer PO30 PulsMSO P09

Bästa pulsoximetern 2023 – En pulsoximeter mäter syresättningen i blodet och pulsen, och ibland även mer än så. Att använda en pulsoximeter är gynnsamt för alla, men särskilt bra för den som lider av hjärtsjukdomar, astma eller andra sjukdomar. De är även bra för att generellt hålla koll på hälsan, och det är smart att regelbundet göra en personlig mätning.

Genom att köpa en egen pulsoximeter kan du enkelt få en bättre koll på hälsan hemifrån. I denna artikel har vi samlat ihop en lista på de tre bästa pulsoximetrarna för personligt bruk, dessutom skriver vi mer om vad en pulsoximeter är, hur den används och hur du kan använda den till din fördel.

Topp 3 bästa pulsoximetrarna bäst i test  2023

1. Vårt toppval – Beurer PO60 Pulsoximeter med Bluetooth

 • Pulsoximeter med Bluetooth
 • HealthManager-app med larmfunktion för höga värden
 • Smart datalagring
 • Data kan skickas direkt till läkare
 • Flera inställningar för vyer, ljusstyrka och grafik
 • Toppval för bästa pulsoximeter

Beurer PO60 Pulsoximeter med Bluetooth mäter syresättningen i blodet och hjärtfrekvensen. Pulsoximetern passar särskilt personer med hjärtsjukdomar eller astma men är även till för idrottare och friska personer som vistas på hög höjd som exempelvis bergsbestigare, skidåkare eller sportflygare.

Denna pulsoximeter har även en funktion som kallas HealthManager och är en app som fungerar som en larmfunktion och individuella gränsvärden kan ställas in. Med 100 minnesplatser i appen och enkel överföring av data kan du använda den till att exempelvis kontakta din läkare via mailfunktionen.

Extra bra är att pulsoximetern är utrustad med 6 tillgängliga vyer, justerbar ljusstyrka, grafisk visning av puls, trådlös överföring av mätresultat med Bluetooth, batteristatusindikator och automatisk avstängning.

Detta är en riktigt högkvalitativ pulsoximeter för hemmabruk som visar pålitliga värden med datalagring som din läkare säkert uppskattar.

Säljs här:

 • 999,00 kr 799,00 kr
 • 999,00 kr 944,00 kr
 • 999,00 kr
 • 999,00 kr

2. Beurer PO30 Puls – och syremätare för finger – Snabb pulsoximeter i mellanklass

 • Mellanklass
 • Från toppmärket Beurer
 • Kompakt
 • Perfekt för resande
 • Tydlig digital display
 • Premiumfunktioner till förmånligt pris

Även denna pulsoximeter kommer från märket Beurer, samma märke som vårt toppval av pulsoximeter. PO30 puls har, precis som PO60 många superbra premiumfunktioner som gör pulsoximetern värd priset.

Den är liten och kompakt och passar bra att ha när man är på resande fot. Exempelvis om man gillar bergsklättring eller andra aktiviteter på höga höjder, då detta ofta kan påverka kroppen syresättning och puls. PO30 har automatisk avstängning och en tydlig display där du kan se en noggrann mätning av syresättningen och pulsen.

Denna pulsoximeter har många premiumfunktioner men till ett mycket förmånligt pris. Därför har vi valt denna till andraplats på vår lista.

Säljs här:

 • 549,00 kr
 • 645,55 kr 580,10 kr
 • 599,00 kr

3. MSO P09 – Bästa budgetvalet!

 • Enkel användning
 • Budget
 • Snabb mätning
 • Automatisk avstängning
 • 6 olika inställningar för vyer
 • Mycket för pengarna

Denna pulsoximeter i budgetklassen från MSO, P09 har en digital display och är enkel att använda. Pulsoximetern är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill mäta din eller någon närståendes syresättning. På grund av sjukdomar som astma, covid19 eller hjärtsjukdomar kan syresättningen variera. Mätningen sker genom att ett finger sticks in i den fotoelektriska sensorn och blir genomlyst. Det är snabbt och helt smärtfritt.

Pulsoximetern är också mycket enkel att använda och kräver inte någon avancerad instruktion. Mätningen av blodflöde gör det ännu enklare att hitta eller förbättra positionen för fingret under mätning.

Med denna pulsoximeter får du mycket för pengarna, och många högkvalitativa funktioner till ett lågt pris. Detta är ett utmärkt val om du vill testa en pulsoximeter utan att behöva spendera mycket pengar.

Säljs här:

 • 389,00 kr
 • 399,00 kr

Tre vanliga frågor om pulsoximetrar:

Vad är en pulsoximeter?

En pulsoximeter är ett verktyg som mäter en persons perifera syremättnad i blodet (SpO2) och blodsyremättnad. Tekniken utvecklades på 1970-talet och kan nu användas både på sjukhus och hemma. Den är ofta del av en rutinmässig hälsoundersökning hos läkaren, men genom att samla data hemma kan du även underlätta för läkare vid undersökningar.

Apparaten ser ut som en klämma som sätts på fingret som man håller där i några sekunder tills mätningen visas. Dagens pulsoximetrar har ofta digitala skärmar som gör det lättare att läsa av.

Själva apparaten fungerar genom att stråla två våglängder av ljus som mäter syrgasnivåer och din puls. Processen är helt smärtfri. Oftast sker mätningen genom fingret, men det är också möjligt att använda en mätare på en annan kroppsdel, som tån eller örat.

Bästa pulsoximetern
Mät din syresättning i blodet och din puls direkt från ditt hem med en pulsoximeter

Vilka fördelar finns med en pulsoximeter?

Med en pulsoximeter är det lätt att göra en mycket enkel hälsokontroll hemma och mäta förändringar över tid. Flera pulsoximetrar har en inställning som låter dig lagra data som du kan skicka till din läkare. Detta är bra då det kan hjälpa din läkare förstå dina symptom, skulle du plötsligt bli sjuk.

De är också bra i fall då personer känner sig dåliga eller ser sjuka ut, till exempel om de blir medvetslösa eller får andnöd. En pulsoximeter kan visa om deras syrehalter är farligt låga.

I och med COVID-pandemin, har de blivit ett mycket viktigt verktyg för att se de tysta symptomen. Tysta symptom kan indikera ett extremt kritiskt fall av COVID-19-relaterad lunginflammation, som i slutändan kan komma att kräva en ventilator. Fler människor än vi vet kan lida av COVID-19 lunginflammation och inte ens veta om det. En pulsoximeter för hemmet kan användas för att upptäcka tyst hypoxi tillräckligt tidigt för att behandla den.

När kan man använda en pulsoximeter?

Pulsoximetern bör ses som ett komplement, och inte ett diagnostiskt verktyg i sig. Det kan finnas flera tillfällen när en pulsoximeter kan vara till nytta; vanligt är exempelvis i hemmiljö av personer som lider av obstruktiva lungsjukdomar, bland annat KOL, och kronisk bronkit. På sjukhus kan det användas för patientövervakning för att få en indikation på om syresättningen i blodet förändras, eller till exempel inom neonatalvård.

Även vid höjdträning och flygning utan tryckkompensation i kabinen kan användning av en pulsoximeter ha stort värde.

I sport/träningssammanhang kan en pulsoximeter ge en indikering på hur stort behovet av återhämtning är, då det enligt forskning verkar som att det finns en förbindelse mellan lågt syreinnehåll i de röda blodkropparna och ett ökat behov för återhämtning.

Slutligen

En pulsoximeter är ett bra verktyg att ha hemma för att hålla koll på hälsan då den mäter syresättningen och pulsen. Den är särskilt framtagen för patienter som har sjukdomar som diabetes eller hjärtsjukdomar, men är bra för vem som helst att ha nära till hands. Genom att införskaffa dig en pulsoximeter kan du vara säker på att du kan läsa av  flera delar av din hälsa direkt ifrån ditt hem!

Källor och referenser:

Pulsoximeter Bäst i Test 2021 – Bästa syresättningsmätaren blev Beurer PO60 med Bluetooth

https://butik.hjartstartare-aed.se/blogg/2020/aug/ar-det-dags-att-testa-en-pulsoximeter/

https://testsmart.se/artiklar/halsa-och-sjukdomar/kol/hur-fungerar-en-pulsoxymeter/

Vi har jämfört pulsoximetrar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Apotek365
MEDS
Kjell&CO

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.