Hitta ditt Playstation 5 till bästa pris

av
Fynda playstation 5

Fynda Playstation 5 – Är du det minsta spelintresserad har du garanterat koll på att Playstation 5 släpptes i Sverige den 19 november. Playstation 5 är uppgraderad med 3D-ljud, som även kommer ut ur kontrollen, nya grafikprocessorer som gör den snabbare än tidigare Playstations, stöd för att spelas med 4K och är anpassad för VR-spel för att nämna några funktioner. Upplevelsen med spelet känns med andra ord mer verklig än tidigare. En ny konsol som ligger på mångas önskelista i år.

En ny konsol är däremot inte det billigaste. Plus att du förutom den nya konsolen gärna ska köpa till nya spel. Du kan spara pengar på att göra din research innan du slutför ditt köp. Här kommer två tips som kan spara dig pengar.

Prisjämför

Detta är riktigt lätt att göra nu för tiden med tanke på digitaliseringen. Du behöver inte springa runt i olika butiker, bläddra igenom olika reklamblad och liknande, utan prisjämföring gör du enkelt vid datorn.

Har du dina favorit-hemsidor du brukar handla på, kan du själv jämföra genom att söka upp produkten på varje hemsida. Det finns dock två sätt som tar ännu mindre tid.

Prisjämförelse-sajter

Hemsidor som exempelvis prisjakt.nu och pricerunner.se är hemsidor skapta för att hjälpa dig med prisjämföring. På dessa sidor får du upp hemsidor som säljer produkten, vad produkten kostar inklusive frakt, lagersaldo på hemsidan samt omdömen om hemsidan.
Du får upp allting du behöver veta inför ditt val av butik att köpa produkten ifrån i en lista. Dessutom kan du även få omdömen om produkten du söker efter. Detta kan vara till stor hjälp om det finns likvärdiga produkter och du har beslutsångest över vilken produkt som passar just dig bäst.
I detta fall kanske du är osäker på om du vill ha Playstation 5 eller Playstation 5 Digital Edition. Då kan du få hjälp av andra som har köpt produkten genom deras recensioner.

Google

Även Google har en likvärdig funktion som däremot inte är riktigt lika avancerad. Men om du söker på ‘playstation 5’ i sökfältet på google kommer det överst på sidan komma upp annonser från olika butiker som säljer varan. Där får du upp vad produkten kostar hos de olika butikerna samt hur många stjärnor produkten har om det finns recensioner på hemsidan.

Här tas det dock inte hänsyn till fraktkostnader och liknande, utan du får göra lite mer research själv.

Kampanjer och rea

Det är inte garanterat att just din produkt kommer bli nedsatt. Men ytterligare ett tips är att avvakta med köpet tills det är kampanjer, rea eller finns rabattkoder. Är produkten nedsatt på hemsidan tar jämförelsesajter och google hänsyn till detta när de visar upp priset.

Många sidor har medlemsdagar, ger ut rabattkoder och liknande. Sök på vald hemsida rabattkod på en sökmotor innan du köper för att se om det finns en aktiv kod du kan använda dig av.
Eller om du vet att exempelvis Black Friday närmar sig, kan du vänta med inköpet till denna dagen. Se till att vara snabb på bollen dagar som är välkända kampanj-dagar, då det kan vara fler som väntar med inköpet till just dessa dagar.

Källkritisk mot hemsida

Om du köper online är det viktigt att du kollar upp hemsidan innan du slutför köpet. Lurendrejeri finns överallt, och är ett pris för bra för att vara sant är det oftast det. Googla hemsidan för att se andras recensioner om hemsidan innan du lägger en beställning.

Lanseringen av Playstation 5

Bild från Unsplash

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.