Bästa airfryer 2024 – Friterad mat utan tillsatt olja!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Vår vinnare! Philips HD9867/90 Airfryer XXL2. Ninja Air Fryer Dual Zone 9,5 liter Svart - Hög kapacitet!3. Cosori Premium Airfryer - Bäst funktioner!
Vår vinnare! Philips HD9867/90 Airfryer XXLNinja Air Fryer Dual Zone 9,5 liter Svart - Hög kapacitet!Cosori Premium Airfryer - Bäst funktioner!
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa airfryer 2024 – En airfryer eller luftfritös som den ibland kallas, har på senare år blivit en populär köksapparat som har revolutionerat sättet vi tillagar mat på.

Med förmågan att producera krispig och hälsosam mat med minimal användning av olja har airfryern blivit en oumbärlig del av många kök. Men med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa airfryern för dina behov.

I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa airfryer-modellerna på marknaden och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när det gäller att köpa en airfryer.

Topp tre bästa airfryers bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Philips HD9867/90 Airfryer XXL

Philips HD9867/90 Airfryer XXL är en av de mest populära airfryer-modellerna på marknaden. Den har en kapacitet på 7,3 liter och är perfekt för stora sällskap och mindre fester. Den har en snygg design där du kan fritera, grädda, grilla, rosta eller värma din mat.

Airfryern har en effekt på hela 2225 W och fem olika program som du kan ställa in den på för en snabb och jämn tillagning.

Airfryern är även utrustad med Rapid Air för 90% mindre fett och kan få plats med en hel kyckling eller 1,4 kilo pommes på en och samma gång. Dess svarta design och snygga display gör den dessutom till en snygg inredningsdetalj på din köksbänk. Philips Airfryer XXL är en solklar vinnare på grund av sin stora kapacitet och många program!

2. Ninja Air Fryer Dual Zone 9,5 liter Svart – Hög kapacitet!

Ninja Air Fryer Dual Zone 9,5 liter Svart är en kraftfull airfryer med en kapacitet på hela 9,5 liter fördelat på två behållare på 4,75 liter var. Det gör att du kan laga två maträtter samtidigt och du kan dessutom ha olika temperaturer och funktioner samtidigt.

Den har en hög effekt på 2470 watt och kan enkelt hantera stora portioner mat. Den har också en justerbar temperaturkontroll och en timerfunktion som gör det lätt att ställa in önskad tillagningstid.

Med den högeffektiva varmluftstekniken får du en snabb och jämn tillagning och kan välja mellan att rosta, baka, tina upp, steka eller airfrya dina livsmedel. Denna airfryer tar upp lite mer plats i köket, men har du gott om plats är den ett utmärkt alternativ!

3. Cosori Premium Airfryer – Bäst funktioner!

Cosori Premium är en kraftfull airfryer med en kapacitet på 5,5 liter, vilket gör den till ett utmärkt val för större familjer eller om du gillar att laga mat i stora mängder. Den har en användarvänlig touchkontrollpanel och flera förinställda program för olika typer av mat.

Med den digitala LED-displayen och touchkontrollpanelen är det lätt att ändra inställning och ha koll på när din rätt är klar.

Du har dessutom möjlighet till ett flertal olika förinställda program för en enklare tillagning. Du kan även välja att förvärma samt hålla din mat varm ifall du väntar in gäster. Med dess kompakta design och enkla sätt att rengöras är Cosori Premium ett perfekt val för större hushåll!

Vad är en airfryer?

Airfryern är en köksapparat som använder varmluftsteknik för att tillaga mat. Airfryern är inte bara en hälsosamare alternativ till traditionell fritering, den är också mångsidig och kan användas för att grilla, baka och värma upp mat.

Airfryern har en uppvärmd spole och en fläkt som skapar en kraftig luftström. När du placerar maten i airfryerkorgen och startar enheten, börjar den cirkulera varm luft runt maten. Den höga värmen får maten att bli krispig på utsidan, medan den fortfarande förblir saftig på insidan utan tillsatt olja. Du kan justera temperaturen och tiden beroende på vad du lagar.

Hur kan du använda en airfryer för matlagning?

Pommes Frites: Detta är en av de mest populära användningarna för en airfryer. Skär dina pommes frites i jämn tjocklek, tillsätt lite olja och kryddor, och låt airfryern göra resten. Du kommer att få krispiga och hälsosammare pommes frites på nolltid.

Grillning: Du kan grilla hamburgare, kycklingbröst, eller fisk i din airfryer. Borsta lite olja på maten och grilla den vid hög temperatur. Resultatet blir en perfekt grillad yta.

Bakning: Airfryern är också utmärkt för bakning. Prova att baka små kakor, muffins eller pajer i airfryerkorgarna. Temperaturen och tiden kan justeras för olika recept.

Snacks: Du kan göra hälsosamma snacks som kycklingnuggets, mozzarella sticks och vårrullar i airfryern. De blir krispiga utan att vara för fetta.

Uppvärmning: Airfryern är också bra för att värma upp rester. Istället för att använda mikrovågsugnen, ger airfryern maten en krispig konsistens.

Vanliga frågor om airfryers:

Vad är fördelarna med att använda en airfryer?

Airfryern kan tillaga mat med mycket mindre olja än traditionell fritering, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ. Den ger också krispig mat utan att offra smak.

Kan jag laga andra saker än pommes frites i en airfryer?

Ja, airfryern är mycket mångsidig och kan användas för att laga en mängd olika maträtter, inklusive kycklingvingar, grönsaker, fisk och bakverk.

Hur rengör jag en airfryer?

De flesta airfryers har avtagbara delar som kan diskas i diskmaskin. Övriga delar kan enkelt rengöras med varmt tvålvatten och en borste eller svamp.

Kan jag använda aluminiumfolie i en airfryer?

Ja, du kan använda aluminiumfolie i botten av airfryern för att fånga spill och underlätta rengöring. Se bara till att inte täcka luftintaget eller blockera luftflödet.

Vilken storlek på airfryer ska jag välja?

Storleken på airfryern beror på dina behov. Om du oftast lagar mat till en eller två personer räcker en mindre modell, medan större familjer kan dra nytta av en större kapacitet.

Slutsatsen är att valet av den bästa airfryern beror på dina individuella behov och preferenser. Alla de ovanstående modellerna har sina egna unika fördelar och är utmärkta val för olika användningssituationer. För att göra det bästa valet bör du överväga din matlagningstyp, kökets storlek och ditt budgetutrymme.

Oavsett vilken modell du väljer kommer en airfryer att vara en värdefull tillägg till ditt kök och göra det möjligt att laga hälsosam och krispig mat med minimal ansträngning.

Bästa airfryer 2023
Fritera din mat på ett hälsosammare sätt med en airfryer

Källor:

https://www.godare.se/artiklar/guider/a/Xbjdzx/sa-anvander-du-en-varmluftsfritos

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa airfryern

Kitchentime
Elon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.