Oculus Quest 2 erbjuder en prisvärd VR-upplevelse

av

Oculus Quest 2 – VR har blivit allt mer populärt och tack vare det så har det också blivit allt billigare. Marknadens mer avancerade alternativ, som HTC Vive och Steam Index, kostar fortfarande en hel del men det har börjat dyka upp många bra budgetalternativ.

Oculus Quest 2 är en billigare modell men har snabbt blivit en av marknadens mer populära alternativ. Med goda betyg och recensioner så kan det vara värt att titta på om du vill börja spela VR-spel men inte vill köpa en dyrare modell.

Oculus Quest 2

Det här är Oculus Quest 2

Oculus Quest 2 är den nyare Oculus Quest som ger dig alla grundfunktioner för att kunna spela VR-spel. En klar fördel med den här modellen är att du helt slipper kablar, vilket underlättar. Med kabelanslutna modeller finns det en stor risk att man skadar sig, sliter ned något eller fäller sig själv när man spelar.

Med en Oculus Quest 2 får du chansen att spela alla vanliga VR-spel och det med vanliga handkontroller. Den är på många sätt bättre än föregångaren och erbjuder en hög prestanda. För mer erfarna VR-spelare så kan det däremot vara aktuellt med exempelvis en Valve Index, som har lite fler funktioner inte minst när det gäller handkontrollerna.

Vad som är nytt

Så vad är egentligen den stora skillnaden mellan denna och föregångaren? Till att börja med så är processorn mycket starkare. Det här innebär en bättre spelupplevelse och att du är redo för mer avancerade spel där kraven är högre. Du kommer såklart ändå att behöva en ordentlig speldator för att klara av PC-spel med VR, men det är inte ett måste.

Oculus Quest 2 är en så kallad standalone-enhet. Det här innebär att du egentligen inte behöver en PC för att kunna köra spel på den, men det kommer alltså att vara ett måste för vissa spel som är designade för en dator.

Om du däremot kör helt utan dator så får du troligtvis den bästa inlevelseförmågan för priset. Utan kablarna så kan du fritt röra dig och du får ändå en bra prestanda. Att den sedan är lite billigare än föregångaren var när den kom ut är såklart ett stort plus.

Billig nybörjarmodell

Oculus Quest 2 är en bra modell för både nybörjare och mer erfarna, men det låga priset kommer troligtvis i första hand att locka nybörjare som ännu inte vant sig vid VR. Att den är enkel att komma igång med är ett annat stort plus då det inte finns mycket du kan göra fel med den.

Men bara för att den är billig betyder det inte att den är dålig. Den väger lite mindre än föregående modell vilket är bra då du trots allt ska ha headsetet på huvudet, så en låg vikt är viktigt för att du inte ska få ont i huvudet eller nacken. Dess motion tracker är också mer svarsam, vilket är viktigt för snabbare spel som kräver mer precisa rörelser.

Det här säger användarna

Innan man gör ett köp så kan det vara bra att titta på vad andra köpare säger om den. Den har faktiskt högre betyg än många dyrare alternativ vilket bådar gott. Att den är bekväm och lätt att installera är bland annat två saker som ofta lyfts i recensioner.

Bland kritiken hittar man bland annat klagomål om att batteritiden kunde ha varit bättre. Den bör klara av cirka 2 till 3 timmars speltid, vilket inte är överdrivet bra men det är en lagom tid per session.

En annan sak som en del användare har haft problem med är interpupillärt avstånd. Det här är avståndet mellan centrum av dina två ögon. Oculus Quest 2 har ett stöd för maximalt 68mm, har du mer än så finns det en risk att du ser suddigt när du ska använda den. Är du orolig kan du alltid mäta avståndet innan du köper en.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.