Ooni Koda – Världens enklaste pizzaugn

av

Ooni Koda är utan tvekan en av marknadens enklaste och smidiga pizzaugnar. Den använder sig av en kraftfull gasolbrännare och ger en perfekt pizza varje gång.

Om du är ute efter en enkel men samtidigt snygg pizzaugn så är det absolut värt att titta på Ooni Koda. Nedan kan du läsa mer om den och vad som gör den så utmärkt.

Det här är Ooni Koda

Ooni Koda är menad att vara en så enkel pizzaugn som möjligt. Till att börja med så är den designad som ett komplett paket så det är inte mycket att göra när den kommer hem till dig. Den har en otroligt kraftfull gasolbrännare som levererar en temperatur på upp till 500 grader på 15 minuter.

Du behöver inte heller vara en utbildad pizzabagare för att använda den. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp så tänds gasolen. Sedan ställer du värmen med ett reglage som finns på baksidan av den. När den sedan har blivit varm så är det bara att köra in pizzan och och vänta.

Med sin höga temperatur så tar det inte lång tid att laga den och det är ytterligare en anledning till dess popularitet.

Laga din pizza på rekordtid

Med den höga temperatur den kommer upp i så säger det sig självt att din pizza är klar på nolltid. Om den är ordentligt uppvärmd när du kör in pizzan så tar det 60 sekunder, alltså bara en enda minut. Snabbare än så kan det knappast bli.

Det här gör den till en perfekt pizzaugn även om ni är flera. Med tanke på storleken så kan den bara rymma en pizza i taget, men det är knappast något bekymmer när den fixar en pizza per minut. Du kan med andra ord anordna stora fester där hemma på bakgården och servera rykande het pizza utan att någon måste sitta och vänta.

Ooni Koda - Världens enklaste pizzaugn

Ingen montering

Ooni Koda pizzaungen ska som sagt vara så enkel som möjligt och den håller faktiskt vad den lovar. Du behöver inte montera någonting alls. När du får hem den här modellen så är det alltså bara att ställa den där du vill ha den, exempelvis på bakgården om det är där du vill laga pizzan.

Gasolen är enkel att använda och själva ugnen sköter sig självt. Med ett knapptryck går allting i gång och du ställer sedan bara in tempen på det du vill ha den. Du behöver inga kablar eller något sådant.

Det här gör den till en perfekt modell oavsett vem du är. Du behöver inte kunna något om pizzaugnar och vem som helst kan lära sig att använda den, det behövs trots allt inga egentligen instruktioner för att använda den.

Det här säger marknaden om den

Det här är en populär modell och det är väldigt enkelt att förstå varför. Till att börja med så har du hur enkel den är. Inga instruktioner behövs, inga kablar och ingen montering. Det blir egentligen inte enklare än såhär att göra en egen färsk pizza.

Det blir knappast sämre av att den klarar av att göra pizzor på en minut. Snabbare än så kan det nog inte bli och det är snabbt nog att den fixar middag åt stora sällskap på kort tid.

Men det handlar om mer än bara funktion. Ooni Koda är troligtvis en av marknadens snyggaste modeller. Den har en ganska stilren och enkel design, men det funkar. Den är svart och kompakt, med ett dolt reglage för temperaturen på baksidan. Den kompakta designen gör också att den får plats på exempelvis ett bord, vilket kan vara en bra idé då benen är korta.

Det är inte utan anledning att den här modellen har fem stjärnor på många butiker. Det allra sämsta vi kunde hitta var fyra stjärnor på några enskilda recensioner, men det verkar inte som att någon är missnöjd med den här modellen.

Läs också: Bästa pizzastenen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.