Bästa glassmaskinen 2024 – att göra egen glass har aldrig varit enklare!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Nemox Gelato Pro 1700 Up2. Princess DeLux Glassmaskin3. Champion Glassmaskin
Nemox Gelato Pro 1700 UpPrincess DeLux GlassmaskinChampion Glassmaskin

Bästa glassmaskinen 2024 – Med en glassmaskin kan du på hemmaplan skapa smakrik glass, med önskad smak och innehåll. Du kan själv planera vilka ingredienser du vill använda och äta glass helt utan tillsatser eller smakämnen, som inte är särskilt hälsosamt att äta större mängder av.  

En glassmaskin är mycket enkel att använda och går att köpa i en mängd olika modeller och storlekar. Detta gör att du kan göra ett skräddarsytt val som passar perfekt för din familj. För att underlätta valet lite extra har vi gjort jobbet åt dig. Vi har valt ut den bästa glassmaskinen 2024 och dessutom inkluderat några andra utmärkande glassmaskiner som är praktiska och lättanvända.  

Topp 3 bästa glassmaskiner bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! Nemox Gelato Pro 1700 Up 

 • Kapacitet: 1.7 liter 
 • Finns i två färger  
 • Inbyggd kompressor 
 • Reptålig lackering 

Glassmaskinen Gelato Pro 1700 Up från Nemox är designad för att du ska kunna tillverka glass på hemmaplan som en riktig glassmästare. Maskinen har därför utrustats med mängder av funktioner och en inbyggd kompressor som förbättrar slutresultat ytterligare. Den har även tillverkats av robusta och tåliga material, för att du ska kunna tillverka smakrik glass i många år framöver.  

Gelato Pro 1700 Up är ett väldigt effektivt val, som ger dig färdig glass på endast 25-30 minuter. Detta gör att du inte ständigt behöver planera eller förbereda glassen långt i förväg. När det är dags för fika eller dessert kan du snabbt blanda ihop ingredienserna och ha glassen klar, lagom tills kaffet kokat färdigt.  

Maskinens snygga och stilrena retrodesign är även det någonting som imponerar. Glassmaskinen blir ett fint inslag på köksbänken och kommer definitivt ge upphov till en hel del avundsjuka blickar. Vid köp kan du välja mellan två olika nyanser, för att valet ska bli mer skräddarsytt efter din inredning och ditt kök.  

Letar du efter marknadens bästa och allra mest effektiva maskin så kommer Nemox välutvecklade glassmaskin Gelato Pro 1700 Up, inte göra dig besviken. Det inkluderade patenterade kylsystemet håller glassen kyld, tills den ska serveras och maskinens skål i aluminium, gör glassmaskinen mycket enkel att rengöra efter användning. 

 

2. Princess DeLux Glassmaskin – Stor kapacitet på 2 kilo!  

 • 5 justerbara inställningar 
 • Kapacitet: 2 kilo 
 • Genomskinligt lock 
 • Effekt: 180 Watt 

Med glassmaskinen DeLux Från varumärket Princess, kan du göra smakrik glass på nolltid. Glassmaskinen är designad för att vara enkel att använda och rengöra. Den har även en något större kapacitet, som gör det möjligt för dig att tillaga upp till 2 liter glass åt gången. En premiummodell som passar väldigt många användare.  

Maskinen har en effekt på 180 Watt, vilket gör den mycket kraftfull. Tillverkningstiden kan därför kortas ner avsevärt och du kan ha 2 liter glass redo inom 60 minuter.  

Den stabila konstruktionen har kombinerats med flera funktioner som gör den väldigt praktisk att använda. Locket är bland annat genomskinligt, för att ge dig en god uppsikt under hanteringen. Maskinen har även utrustats med 5 olika inställningar, för att den ska kunna anpassas efter de ingredienser och typ av glass du planerar att tillverka.  

Utöver detta har glassmaskinen även en väldesignad LCD-skärm, där du kan justera maskinen efter dina behov. På displayen kan du även välja om du vill använda den inbyggda timerfunktioner, för att du ska kunna utföra andra bestyr medans glassmaskinen färdigställer glassen till en perfekt konsistens.  

3. Champion Glassmaskin  – Mycket prisvärd!  

 •  Enkel att rengöra 
 •  Kapacitet: 1.5 liter 
 •  Stabil konstruktion 
 •  Utrustad med gummifötter 

Glassmaskinen från varumärket Champion är ett väldesignat exemplar, som trots sitt lägre pris har utrustats med flera utmärkande funktioner. Bland annat har modellen försetts med gummifötter undertill, som gör att den står stabilt på samtliga bänkytor och underlag. Den har även tillverkats av material som gör den mycket enkel att hålla ren efter användning.  

För att glassmaskinen även ska kunna användas när du har fler gäster över, har maskinen en kapacitet på upp till 1.5 liter. Glassmaskinen har även designats för att du ska kunna tillaga mer än traditionell gräddglass. Varför inte testa på en smaskig sorbet eller frozen yoghurt?  Större

Maskinen har en effekt på 120 Watt och med sin stabila konstruktion är den ett utmärkt inköp för dig som letar efter kvalitet, men även har en budget att hålla dig till. Ta fredagsmyset till en helt ny nivå, med denna glassmaskin från Champion.  

Vem behöver en glassmaskin?  

Att investera i en glassmaskin, kan tyckas vara en lyxinvestering som är onödig. Men faktum är att om du älskar glass, kommer en glassmaskin att ge dig flera fördelar. Att tillverka egen glass på hemmaplan gör att du kan skräddarsy smak och konsistens efter vad du tycker om. Klimatet kommer även att uppskatta ditt inköp av glassmaskin, då detta generellt kräver mindre resurser. 

En glassmaskin kan dessutom användas på flera sätt, vilket gör den väldigt multifunktionell och praktisk. Det enda du behöver fundera över när du köper glassmaskin är hur stor kapacitet som den bör ha, för att uppfylla den glassmängd som du vanligtvis konsumerar.  

Men en fördel är såklart också om den är anpassad för att du ska kunna göra mer glass åt gången. Perfekt om du får besök eller ställer till med fest. För vem uppskattar inte att bli bjuden på en krämig hemmagjord glass? Så gör ett val som baseras på ditt hushåll och budget.  

Goda hemgjorda glassar recension
Gör din egen glass hemma med hjälp av en glassmaskin

Tre vanliga frågor om glassmaskiner: 

Vad skiljer olika glassmaskiner från varandra? 

Det finns två olika typer av glassmaskiner. Dels premiummodellerna som har en inbyggd kylfunktion som därmed gör att ingredienserna och skålen inte behöver kylas ner på förhand. Men du får vad du betalar för när det kommer till glassmaskiner och även fast det kanske inte verkar särskilt lockande att lägga en större summa, så kommer detta att ge dig många fördelar.  

Med en mer avancerad glassmaskin som har en inbyggd kylfunktion, kan du veva ihop glass på under 30 minuter. Dessa modeller är även avsedda för flera olika typer av glass, för att du ska kunna variera fredagsmyset med lite olika smaker och konsistenser.  

En budgetvariant är dock ingen dålig investering det heller, men räkna med att jobbet blir något mer långdraget och du behöver planera glasstillverkningen lite på förhand, då bunken måste kylas ner och vara riktigt kall innan ingredienserna kan adderas i maskinen.  

Fördelar med att investera i en glassmaskin? 

Att göra glass hemma själv ger dig flera hälsofördelar, samtidigt som det är både roligare och mer miljövänligt. Genom att tillverka din egen glass kan du själv bestämma vilka ingredienser du vill inkludera och kan njuta av krämig glass som är helt fri från färgämnen eller konserveringsmedel.  

Genom att köpa en multifunktionell glassmaskin kan du även veva ihop lite nyttigare glassformer, som sorbet eller frozen yoghurt. Du kan själv smaksätta glassmeten med vad du har hemma och mindre av jordens resurser krävs då du gör jobbet själv.  

Kan man gör annat än glass i maskinen? 

De flesta modeller gör det möjligt för dig att tillaga både klassisk gräddglass, samt andra typer av varianter på glass som till exempel frozen yoghurt eller sorbet. Detta gör att du kan anpassa glassen du tillverkar efter vem som ska äta glassen, om du behöver ta hänsyn till några särskilda allergier och du kan helt enkelt skräddarsy glassen för att passa dig perfekt.  

För att glassmaskinen ska vara praktisk och multifunktionell, bör den dock vara utrustad med en större kapacitet och inställningarna på maskinen ska även kunna justeras, för att anpassas till de råvaror och typ av glass som du planerar att tillaga.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Att investera i rätt glassmaskin kan vara både knepigt och tidskrävande, vilket var anledningen till att vi bestämde oss för att göra jobbet åt dig. Vi har rannsakat utbudet av glassmaskiner på marknaden, jämfört maskinernas olika funktioner och sedan valt ut de tre modeller som vi finner sticker ut lite extra från mängden.  

När vi jämförde olika modeller från varandra var det framförallt tre funktioner som vi hade i beaktning lite extra. Detta var glassmaskinens stabilitet, tillverkningstid och kapacitet. För att maskinen ska vara enkel att använda och hålla länge, är det viktigt att den är konstruerad med allt detta i åtanke. En fördel är också om maskinen är designad för att kunna tillverka flera olika typer av glassar.  

De modeller som vi slutligen inkluderade är de allra bästa valen i lyx-, premium- och budgetklassen. Detta för att du ska kunna göra ett val som baseras på din boendesituation, men även den budget som du måste hålla dig till.  

För att kunna inkludera lärorik och intressant information om glassmaskiner, har vi läst blogginlägg, recensioner och även jämfört olika recept för att kunna göra en bättre bedömning. Topplistan består så ledes av det bästa av det bästa, som marknaden har att erbjuda. Det enda du behöver göra är att välja din favorit. Sedan kan du bjuda in dina vänner eller familj till en rejäl glassfest!  

Tack för att du läst vår recension av bästa glassmaskinen, vi hoppas ni hittar rätt till er!

Länkar och referenser

Glassmaskiner hos Bagarenochkocken, Partykungen

Så använder du Nemox Gelato Pro 1700 Up

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.