Tandblekning hemma bäst i test 2024 – Hitta den bästa tandblekningen

av
1. Beconfident2. Dentaworks

beconfident logo

dw-logo

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för beconfident.se och Tandblekning.com.

Letar du efter att hitta den bästa produkten för att bleka dina tänder hemma? Då är detta tandblekning hemma bäst i test riktat till just dig!

Idag så är det mycket vanligt att man själv försöker bleka sina tänder hemma istället för att gå till en klinik, då det både kostar mer att gå till en klinik och det tar även mer tid. Det kan även vara en betydligt mer skonsam process att göra tandblekning hemma, då de produkter som säljs idag till privatpersoner inte får innehålla väteperoxid – medan de produkter som säljs till kliniker kan innehålla detta starka blekningsmedel som även används till att bleka pappersmassa. De farliga väteperoxiderna kan orsaka ilningar i tänderna som kan vara svåra att bli av med med vanlig tandvård.

Den största skillnaden som vi även tidigare nämnt är att dessa produkter är betydligt billigare än att gå till en klinik som normalt sätt enkelt kan kosta ett par tusen kronor. Om du gör processen själv hemma, så brukar det normalt sätt gå på ett par hundra kronor.

I vårt tandblekning hemma bäst i test har vi testat de olika produkterna som finns tillgängliga på marknaden och kommit fram till vilka som faktiskt erbjuder den bästa tandblekningen hemma, så att du slipper förstöra tänderna genom att använda en oseriös tandblekning!
Innan vi går in på resultaten av vårt tandblekning hemma bäst i test så ska vi först gå igenom hur det här med tandblekning hemma fungerar, och lite andra frågor som kan bra att ha i bagaget när du läser om de olika tandbleknings-produkterna.

Hur fungerar tandblekning hemma?

De tandblekning som för hemmabruk är oftast liknande produkter som de kliniker använder sig utav vid blekning av tänder, men i mindre doser vilket anses som säkrare vid hemmabruk. Detta leder till att man oftast behöver använda de produkter som är designade för hemmabruk en längre period, gentemot en behandling på en klinik som går betydligt fortare att genomföra.

Alla de tandblekningsprodukter som är designade för hemmabruk måste uppfylla de strikta krav som tandläkare och kliniker använder sig utav, och därför behöver man inte oroa sig allt för mycket om att de produkter som används vid hemmabruk inte uppfyller hygien- och säkerhetsriktlinjer. Beroende på vilken produkt man väljer att använda sig utav kan behandlingen ta olika lång tid.

Kan alla bleka sina tänder hemma?

Alla kan inte bleka sina tänder hemma, men dessa produkter passar de flesta som önskar att få ett vitare leende. Det är viktigt att man inte har hål i tänderna eller andra problem, för att undvika att man får infektioner eller irritation. Gravida och ammande kvinnor bör i heller inte använda sig av tandblekningsprodukter, och det samma gäller för dem med väldigt känsliga tänder eller tandkött.

Vad ska man tänka på innan man bleker sina tänder hemma?

När man bleker sina tänder är det viktigt att vara försiktig och tänka sig för, då överdriven användning av tandblekningsprodukter orsakar slitage av tänderna och det finns även produkter som kan orsaka skada av emaljen. Om man använder rätt produkt på rätt sätt så kan denna behandling vara flera år och ge ett betydligt vitare leende jämfört med innan den utförda behandlingen.

Det är även viktigt att tänka på att man inte bör utföra denna behandling om man är under 20 år gammal då den inre vävnaden i tänderna inte är färdigutvecklad till dess. Det är även viktigt att man inte utför denna behandling om man har kariesangrepp i tänderna som orsakat skador på emaljen.

Det är även viktigt att applicera gelen på rätt sätt så att den inte kommer utanför tandskenorna. Detta då det finns risk att den kan orsaka irritation av tandköttet om den kommer utanför, vilket inte är farligt men kan orsaka lite obehag.

Tandskenorna för dessa produkter kan även vara lite svåra att få att passa bra vilket kräver lite tålamod och att man inte ger upp vid första försöket. Det är även viktigt att man noga läser de instruktioner som medföljer tandblekningsprodukten för att använda att använda tandskenorna på ett korrekt sätt.

Hur länge varar behandlingen?

När man utför en tandblekning så är inte resultaten permanenta och beroende på vad för mat och dryck som du utsätter dina tänder för så kan varaktigheten av en tandblekning skilja sig mycket. Om du undviker eller minimerar intaget av mat och dryck som är känd att missfärga tänder så kan resultatet av dessa produkter vara i flera år innan behandling behöver utföras på nytt.

Det samma gäller hur vita dina tänder blir, det beror helt på hur fläckiga tänder som du har och vilken metod du använder dig utav för att bleka dina tänder – de mest effektiva metoderna från Beconfident och Dentaworks som vi testat har gett väldigt bra resultat.

Tandblekning hemma bäst i test

Idag finns det en hel uppsjö av olika produkter för tandblekning hemma och därför kan det vara svårt att hitta den bästa tandblekningen för just dig. Vi har därför samlat ihop tandblekning test från de två ledande tandblekningsföretagen i Sverige för att hjälpa dig att göra valet like lättare.

Företagen nedan erbjuder produkter som är utformade på ungefär samma sätt och använder liknande lösning i sina produkter. Båda två erbjuder produkter som är fria från peroxider och orsakar därför inga obehagliga ilningar.

beconfident logo1. Beconfident

Först ut i vårt tandblekning hemma bäst i test är Beconfident. Vilket är ett av de mest populära företagen som erbjuder säkra tandblekningsprodukter som du kan använda dig utav direkt i hemmet. Företaget har vunnit många tester (bland annat vår såklart) genom åren och erbjuder pengarna tillbaka om du inte skulle bli nöjd med den produkt som du köpt av dem. Förutom detta, så erbjuder de även snabba leveranser inom 24 timmar vilket även är en klar fördel.

Företaget säljer dock inte endast bara sina produkter på nätet, utan levererar faktiskt även sina produkter till flera dentala kliniker i Skandinavien. Försäljning av deras produkter sker även i ungefär 90 butiker runt om i hela Europa. Produkterna som Beconfident säljer tillverkas även i Sverige, och är säkra att använda och uppfyller alla de krav som ställs för denna typ av produkt.

BeConfident tillhandahåller även några av de mest kostnadseffektiva lösningarna för just tandblekning och en av deras mest populära kit kostar 449kr och innehållet allt som du behöver för att komma igång med att bleka dina tänder. Det som ingår är 10ml tandblekningsgel med melonsmak och som räcker till 10 behandlingar, 3st munskenor som håller gelen på plats, en nyansguide och instruktioner på svenska. Förutom allt detta så ingår även frakten kostnadsfritt och givetvis pengarna-tillbaka-garanti om du inte skulle bli nöjd med produkten ifråga.

BeConfidents tandblekningsgel innehåller, som även vi tidigare nämnt, inga peroxider och istället använder Beconfidents tandblekningsgel sig utav aktivt blekande sodium bikarbonat som är en säker produkt utan biverkningar så som svedda i tandköttet och ilningar.

Förutom allt detta så ingår även en tandblekningspenna utan extra kostnad just nu (värde 299:-), vilket gör detta till ett utmärkt erbjudande om du är ute efter den bästa produkten för att bleka tänderna hemma.

Se priset här!

dw-logo2. Dentaworks

Dentaworks är ett företag som varit i tandblekningsbranschen i flera år och har flera olika paket med olika tandblekningsprodukter som låter dig att bleka dina tänder hemma. Precis som med Beconfident så är även Dentaworks ett företag som är baserat i Sverige och erbjuder även en nöjdkundgaranti, samt så är deras produkter även säkra både för tandköttet och emaljen.

Dentaworks startpaket är deras mest populära produkt och denna kostar 495kr, och då ingår alla de produkter som du behöver för att bleka dina tänder säkert. Det som ingår i Dentaworks startpaket är 10ml tandblekningsgel som räcker till 30 behandlingar, 3 stycken tandskenor, förvaringsbox för tandskenorna, tandnyanskarta och en manual på svenska med enkla instruktioner.

För att bleka dina tänder med Dentaworks startpaket så applicerar du först blekningsgel i tandskenan, sedan så börjar blekningen verkar så snart som du placerar tandskenan över tänderna. Det går utmärkt att bleka tänderna både på dagtid (30 minuter) och över natten när du sover.

På hemsidan finns även omdömen från deras kunder där du kan läsa deras erfarenheter just av Dentaworks produkten och majoriteten av kunderna som använt produkten är nöjda. Priset är även en av de bästa delarna med denna produkt då produkten kostar ungefär en tiondel av att gå till en klinik.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.