Nyponpulver häst & hund: Allt du behöver veta

av

Är det egentligen någon skillnad på nyponpulver för häst & hund och nyponpulvret för människor? Kort och gott; nej. Det finns ingen skillnad mellan nyponpulverna i sig utan det är doseringen som skiljer sig åt.
Att nyponpulver är bra för huden, för att hålla sina leder frisa och för ens välbefinnande, är det svårt att gå miste om. (Nyponpulver kan även hjälpa mot artros!) Det är ett superpulver helt enkelt. Eftersom det är så bra för människor måste väl det gälla samma gör djur? Givetvis.

Nyponpulver häst är något många söker efter, men det är få som vet att det faktiskt inte är någon skillnad mellan nyponpulver för människor och nyponpulver för djur. Det går alltså utmärkt för dig att använda nyponpulver för hundar, och vice versa!

Det enda du ska tänka på är doseringen. Nyponpulver dosering är viktigt att hålla koll på då det varierar kraftigt mellan häst, hund och för dig.

Nyponpulver dosering

Här är den fulltagliga listan på hur du ska dosera nyponpulver:
För människor: Rek. dagligt intag 5g.
För hund: Rek. dagligt intag 2g per 10kg.
För häst: Rek. dagligt intag (normalt aktiv) 5g/100kg. För en hårt tränande häst så rekommenderas 10g/100kg dagligt intag.
Att dosera för mycket är absolut inte farligt och för maximerad effekt rekommenderas oftast att dubblera dosen under första månaden.

Nyponpulver biverkningar

Det finns absolut inga biverkningar av nyponpulver då det är naturligt, och ej kan skada kroppen oavsett dos. Det är många som får smärtstillande för artros och ledvärk, detta däremot kan ha sina biverkningar. Den rekommenderade dosen är endast en rekommendation, och det kan vara smart att endast äta den rekommenderade dosen på grund av att nyponpulver är relativt dyrt.
Köp därav det bästa nyponpulvret genom att läsa vårt bäst i test!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.