Rengöra tvättmaskin: Tre enkla steg för en ren tvättmaskin

av

Att rengöra tvättmaskinen är något som få gör, de flesta tänker nog att tvättmaskinen vars uppgift är att rengöra inte i sig självt kan bli smutsig och behöver rengöras, men det måste den. Detta eftersom mycket smuts kommer i hålen, och kan täppa igen eller göra att din tvätt inte blir helt ren. Det kan även förekomma mögel i tvättmaskinen, och det vill man ej. Om detta händer så kanske du bör titta efter en ny tvättmaskin, då kan det vara bra att läsa vårt test! Eller så rengör du tvättmaskinen.

Det du behöver:

  1. 4,5 dl ättikssprit
  2. 4 msk bikarbonat
  3. 4 msk vatten
  4. Något att skrubba med, svamp eller dylikt

Gör såhär:

  1. Blanda en skål med vattnet och bikarbonatet. Ta med detta till tvättmaskinen då detta skall fungera som tvättmedel för tvättmaskinen.
  2. Häll nu denna blandningen i tvättmedelsfacket på tvättmaskinen, häll ner ättikan i sköljmedelsfacket. Sätt sedan på det program med högst värme.
  3. Efter att programmet är klart är det dags att börja skrubba. Se till att du når runt hela maskinen, och skrubbar lite extra på eventuella fläckar eller mögel.

Hur ofta ska man rengöra tvättmaskinen?

Det behöver inte vara allt för ofta om ej din tvättmaskin tydligt behöver en rengöring. Det beror också på hur ofta du använder den. Vi rekommenderar att du åtminstonde gör det två gånger per år. Alltså var sjätte månad, det tar max en timma och gör att din tvättmaskin inte bara tvättar bättre utan också mer effektivt. Helt klart värt det!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.