Bästa sättet att bli av med tvestjärtar

av
Det här inlägget innehåller annonser i form av reklamlänkar för Stick.se

1. Inspektspray Universal Pest-Stop2. BugStar Insektsfälla3. Kiselgur Diatom-X
Inspektspray Universal Pest-StopBugStar InsektsfällaKiselgur Diatom-X

Bästa sättet att bli av med tvestjärtar – Tvestjärten är en allätande, liten insekt som är mest aktiv på natten och kanske bäst kännetecknas av den lilla klon baktill. De är helt ofarliga och kan hjälpa till att begränsa skadegörare i trädgården och fungera därför som nyttodjur. De kan däremot bli ett problem om de börjar äta upp dina växter i trädgården eller söka sig in till ditt hem när det blir kallare ute. Vad kan du själv göra för att hålla dem borta från att äta och förstöra dina växter?

Vi har tagit fram de bästa medlen för att bekämpa tvestjärtar och hålla dem borta från ditt hem och från att förstöra din trädgård!  Bäst i test mot tvestjärtar

Bästa sättet att bli av med tvestjärtar - Inspektspray Universal Pest-Stop1. Vår vinnare! Inspektspray Universal Pest-Stop 750ml

  • Form: Sprej
  • Skydd mot: krypande & flygande insekter
  • Luktfri

Vår vinnare av medel för att hålla tvestjärtar borta är Insektspray Universal Pest-stop som är ett utmärkt insektsmedel mot både flygande och krypande insekter i eller omkring byggnader. Medlet är i sprejform och är mycket enkelt och effektivt att använda.

Många insektsmedel kan ha starka dofter och innehåller ofta skadliga drivmedel, men Pest-stop är både luktfri och helt fri från skadliga medel. Medlet bekämpar insekter som allt från myror, mjölbaggar till silverfiskar och tvestjärtar genom att dessa insekter dör en kort tid efter att de kommit i kontakt med medlet.

Vi gillar detta medel lite extra, då det är enkelt att applicera på önskad yta i och omkring ditt hem för att hålla tvestjärtarna på avstånd. För att använda medlet – skaka flaskan ordentligt innan användning och spreja sedan medlet direkt på insekterna eller i områden där du har problem med dem. Tänk på att alltid spreja på ett avstånd på cirka 30 centimeter för bästa möjliga resultat och behandla området med ungefär 3-4 sprut per meter.

Vi har utsett detta insektsmedel till vår absoluta favorit då den når alla krav för att hålla ohyran på avstånd och det både skyddar och är helt doftfri – perfekt för alla hushåll!

Se priset här!

Bästa sättet att bli av med tvestjärtar - BugStar Insektsfälla2. BugStar Insektsfälla –  En giftfri insektsfälla!

  • Form: Fälla
  • Skydd mot: krypande & flygande insekter
  • Giftfri

Vi har även valt att ta med en insektsfälla på vår topplista. BugStar Insektsfälla är en professionell och giftfri insektsfälla utan lockmedel som snabbt och naturligt lockar in både flygande och krypande insekter i fällan. 

Fällan är mycket enkel att använda och är 100% lukt- och giftfri för både människor och husdjur. Du behöver därför inte vara orolig ifall hund eller katt råkar komma i kontakt med den utställda fällan. Fällan är effektiv mot bland annat kackerlackor, tvestjärtar och silverfiskar och fungerar genom att insekterna fångas och hålls kvar på fällans golv som är klisterförsett.

Livslängden på fällan är cirka 6-8 veckor innan klistret börjar avta i och med damm och andra partiklar i luften. För att använda fällan – dela arket i de tre medföljande fällorna och lägg ut fällorna så att klisterytan blir golvet och vik sedan ihop de två andra ytorna och fäst fast fliken i taket. Placera ut fällorna där du har problem med skadedjur, helst på en mörk och skyddad plats där de trivs som bäst.

Detta medel passar bäst för de som vill bli av med tvestjärtar utan att behöva applicera något medel på utspridda platser och istället föredrar fällor som lockbete. De är både lätta att ställa ut och plocka ihop efter behov!

Se priset här!

Bästa sättet att bli av med tvestjärtar - Kiselgur Diatom-X3. Kiselgur Diatom-X 220g – Av naturlig kiselmineral! 

  • Form: Pulver
  • Skydd mot: krypande insekter
  • 100% naturlig mineral

Diatom-X Kiselgur är en naturlig kiselmineral som består av kiselalger. Därför är denna produkt perfekt för användning vid vologisk odling. Kiselgur motverkar fukt och binder ammoniak som bland annat tar bort oönskad lukt. Den skapar en torr miljö som motverkar svamp, mögel och krypande insekter som tvestjärtar.

För att använda kiselgur på bästa möjliga sätt strör du ett tunt och smalt lager av pulvret som en sträng runt eller på de ytor som du vill behandla. Om du hellre vill använda produkten i sprejform kan den lösas upp med vatten för att sprejbehandla större ytor.

Diatom-X är både gift- och luktfri och samtidigt naturligt uttorkande och är därför ett gott alternativ för bekämpning av insekter. Många produkter på marknaden har länge förlitat sig mycket på medel som innehåller nervgifter, något son kiselgur inte gör. Insekter som kommer i kontakt med kiselgur förlorar den vätskehållande funktionen och dör så småningom av uttorkning.

Detta medel passar perfekt för dig som vill bli av med dina skadedjur utan att förgifta dem, vilket i sin tur är ett mycket miljösmart val!

Se priset här!

Vem behöver ett medel mot tvestjärtar?

Tvestjärten är en insekt som inte är farlig för människor. Visserligen har de en klo längst bak på kroppen som de kan använda när de känner sig hotade och försöker fly undan. Men, om de nyper till behöver du inte vara rädd för att få i dig något gift eller få en allergisk reaktion som andra insektsbett kan resultera i.

Tvestjärten gör ingen egentlig skada inomhus, förutom att det kan kännas obehagligt med kryp som befinner sig i skåp eller garderober. Inte heller är de något större hot mot din trädgård om du får syn på ett fåtal som vandrar omkring bland dina växter. Det är först när tvestjärtar förekommer i större antal som de kan skada din trädgård. De tuggar på blommor och andra växtdelar och kan därför förstöra dina odlingar.

Tvestjärtar kommer ofta in i hus genom att krypa in via fönster, under trösklar eller genom ventilationer som saknar nät för insekter. Det kan därför vara fördelaktigt att du först provar medel mot tvestjärtar kring dessa områden för bästa möjliga effekt.

3 vanliga frågor om tvestjärtar

✅ Vad äter en tvestjärt?


Tvestjärtar är allätande insekter och äter allt ifrån kvalster och loppor till växtdelar och andra delar av dina odlingar. De äter även mindre kryp och insekter, vilket är bra då de kan minska risken för skadeinsekter som exempelvis bladlöss. 

✅ Hur länge lever en tvestjärt?


Den genomsnittliga livslängden för en tvestjärt är 1-3 år. Under hösten bildar tvestjärten par och övervintrar under marken där honan lägger sina ägg. Honan stöter sedan bort hanen från boet under våren, vilket gör att hanen dör. Honan lägger mellan 20-80 ägg som hon skyddar från rovdjur med hjälp av sin klo. När tvestjärten föds går den igenom ett flertal stadier från ägg till nymf som tar mellan 20-70 dagar.

✅ Vilka djur äter tvestjärtar?


Även om tvestjärten är en allätande insekt löper de också stor risk att själva bli uppätna av djur och insekter som håller till i skogar och trädgårdar. Bland annat så gillar fåglar, grävlingar, grodor och andra insekter tvestjärten.

Så förebygger du problem med tvestjärtar

Det finns ett flertal saker du kan göra för att förhindra att tvestjärtarna tar sig in i ditt hem. Om du kan räkna ut var de smiter in så kan du också stoppa de små krypen. Sätt ut insektsnät vid ventilationer så de inte kan ta sig in genom dem och se till att dina dörrar och fönster inte har några sprickor för att motverka att de kryper in. När sommarsäsongen är slut söker kryp sig ofta inomhus för att hitta ett gömställe.

Det är väl känt att tvestjärtar gärna gömmer sig i trånga, mörka och fuktiga utrymmen som exempelvis under stenar och krukor. De är även mycket mer aktiva nattetid, så runt skymning kan du se att allt fler samlas i din trädgård. Genom att minska dina utrymmen som är dolda och mörka, minskar även antalet tvestjärtar.

Om du redan drabbats av tvestjärtar i stora antal

Det är mer vanligt att bekämpa tvestjärtar inomhus, men i vissa fall kan det samlas ett stort antal tvestjärtar på områden i din trädgård som exempelvis kring utemöbler och kring pooler. Då är det en bra idé att spreja de områdena där du sett ett stort antal med insektsmedel.

Om du endast ser någon enstaka tvestjärt inomhus kan du enkelt flytta ut den med hjälp av en bit papper eller ställa ut smarta klisterfällor där de fastnar. Det finns många olika slags metoder för att bekämpa skadedjur och på apotek kan du hitta allt ifrån pulver till fällor för att bekämpa de små krypen.

Någonting som är fördelaktigt när du vill bli av med tvestjärtar är att använda miljövänliga medel som inte innehåller olika gifter som är skadliga för miljön och husdjur om de råkar komma i kontakt med medlet.

För att se till att tvestjärtar håller sig borta både inom- och utomhus kan du spreja boningar där du ser tvestjärtar med insektsprej vid trösklar, fönster och andra områden där husfasaden har sprickor. Miljövänliga val för att bli kvitt insekterna är att använda sig utav naturligt uttorkande kiselgur som inte förgiftar tvestjärtarna, utan bara torkar ut dem tills de dör.

Ytterligare ett miljövänligt alternativ är att använda dig av små klisterfällor som fångar krypet. Ett smart tips är att trycka ner taket så mycket du kan så att utrymmet blir mindre och skyddat, då tvestjärtarna med större sannolikhet kommer hamna i fällan då de dras till mörka, små och dolda utrymmen. Du kan även locka småfåglar till din tomt som äter tvestjärten genom att ställa ut fågelholkar och fågelmat så det blir en naturligt plats för dem att vistas på. 

Vi hoppas att du genom denna artikel fått lite fler smarta tips kring hur du blir av med tvestjärten i ditt hem och i din trädgård en gång för alla!

Läs mer:
Bästa medlet mot myggor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.