Kollagen bäst i test – Stöd hud, hår och naglar! 

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Core Collagen Pro2. Vital Proteins Collagen Peptides3. Healthwell Collagen Beauty Shot
Core Collagen ProVital Proteins Collagen PeptidesHealthwell Collagen Beauty Shot
Se priset härSe priset härSe priset här

Kollagen bäst i test – Kollagentillskott har vunnit popularitet för sina potentiella fördelar för att stödja hudens hälsa, ledfunktion och allmänt välbefinnande. Men med många kollagenprodukter tillgängliga på marknaden kan det vara överväldigande att välja den bästa. Vi hjälper dig att fatta ett anpassat beslut när du väljer kollagentillskott och vilken typ som passar dig! 

Topp tre kollagen bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! Core Collagen Pro   

 • C-vitaminrik 
 • Citronsmak 
 • För brosk och benstomme 
 • Kondrotinsulfat från kycklingbrosk 

Vår vinnare av kollagen är Core Collagen Pro som är ett kollagentillskott gjort av kondrotinsulfat från kycklingbrosk med de tre aktiva ingredienserna MSM, kollagen och C-vitamin. C-vitaminet bidrar till benstommen och broskets normala funktion. Detta tillskott är därför extra användbart för äldre personer med ledbesvär eller idrottare.  

Detta kollagen innehåller 15 gram hydrolyserat bovint kollagen per daglig dos och gör att du kan upprätthålla friskt hår, leder, ben, naglar och hud. Då Core Collagen Pro har bovint ursprung kan det brytas ned till mindre peptider som gör det mer effektivt och biotillgängligt.  

Då tillskottet innehåller MSM har det antiinflammatoriska egenskaper som är smärtlindrande, perfekt för ledhälsa. Tillskottet har en smak av frisk citron och kommer i pulverform.  

 2. Vital Proteins Collagen Peptides – Med 19 aminosyror! 

 • 19 aminosyror 
 • Med C-vitamin 
 • Tillsatt hyaluronsyra 
 • Gluten-och sockerfritt 

På andraplats har vi valt kollagentillskottet Vital Proteins Collagen Peptides som är ett tillskott tillsatt med C-vitamin och hyaluronsyra som återfuktar och ger näring till din hud. Ursprunget av produktens kollagen kommer från huden på gräsbetande nötkreatur som är fri från både hormoner och antibiotika.   

Vital Proteins Collagen innehåller kollagen typ II som främjar ledhälsa och tarmhälsa. Pulvret är även socker-och glutenfritt med en neutral smak så du kan blanda pulvret med andra drycker och mat. Pulvret går att lösas upp i både kall och varm vätska, vilket ger fler valmöjligheter. 

Kollagentillskottet innehåller dessutom hela 19 aminosyror som spelar en stor roll för både muskeltillväxt, hormonreglering och immunsystemet. Tillskottet har många nöjda kunder som har fått mer glansigt hår, starkare naglar och en klarare hud. 

3. Healthwell Collagen Beauty Shot – Flytande tillskott! 

 • Utan tillsatt socker 
 • Smak av vilda hallon 
 • Innehåller hyaluronsyra 
 • Flytande form 

På tredjeplats har vi valt ut kollagenet Healthwell Collagen Beauty Shot med 10 ram hydrolyserat bovint kollagen per portion som stödjer kroppens egna kollagenproduktion. Tillskottet förbättrar hudens elasticitet och med C-vitamin får du ett ökat immunförsvar. Detta kollagen är i flytande form och har en smak av hallon utan syntetiska aromer. Istället är den sötad med stevioglykosider, vilket ger en god och naturlig smak.   

Tillskottet är i en lite dyrare prisklass, men vinner på grund av att det är så lätt att förbereda med en effektiv absorption.   

Tre vanliga frågor om kollagen:  

Vad finns det för typer av kollagen? 

Kollagentillskott finns vanligtvis i olika typer, med Typ I, II och III är de vanligaste. Typ I kollagen är utbredd i huden, senor och ben, vilket gör det idealiskt för att stödja hudens elasticitet och ledhälsa. Typ II kollagen är fördelaktigt för ledbroskhälsa, medan typ III kollagen finns i muskler och blodkärl, vilket också bidrar till hudens elasticitet. Tänk därför på dina specifika behov och önskade fördelar när du väljer typ av kollagentillskott.   

Vad består kollagen av? 

Kollagen går att hitta i olika källor, såsom nötkreatur,fisk, gris eller kyckling. Varje källa har sina unika egenskaper, och en del människor kan ha känslighet eller allergier för specifika typer. Välj alltid ett tillskott som använder högkvalitativt och hållbart framställt kollagen för att säkerställa en renhet och effektivitet. Välj även produkter som genomgår en tredjepartstestning för föroreningar och allergener.  

Många kollagentillskott innehåller ytterligare ingredienser som exempelvis vitaminer, mineraler, antioxidanter eller andra sammansättningar som stöder hudens hälsa och allmänt välbefinnande. Vanliga tillsatser inkluderar vitamin C, hyaluronsyra, biotin och antioxidanter som vitamin E. Dessa ingredienser kan förbättra kollagenets effektivitet och ge ytterligare fördelar. Tänk därför på om du behöver dessa ytterligare komponenter när du väljer ditt kollagentillskott.  

I vilka olika former kan man ta kollagen? 

Kollagentillskott finns i olika former, inklusive pulver och kapslar. Välj en form som passar dina preferenser och din livsstil. Pulver kan lätt blandas i drycker eller smoothies, medan kapslar och flytande form är ett bekvämare alternativ för dem som är på språng. Kontrollera dessutom smaken av tillskottet, särskilt för pulver, eftersom vissa kan ha en neutral smak, medan andra kan vara smaksatta.   

Kollagen bäst i test
Förbättra din hälsa inifrån och ut med ett kollagentillskott

Hur valde vi vår topplista? 

När du ska köpa ett kollagentillskott, finns det en hel del du bör ta reda på innan du gör ditt köp. Biotillgänglighet hänvisar till hur enkelt och effektivt din kropp kan absorbera och använda kollagentillskottet. Kollagenpeptider eller hydrolyserat kollagen bryts ner till mindre partiklar, vilket gör dem mycket biotillgängliga jämfört med vanligt kollagen. Leta därför efter kosttillskott med hydrolyserat kollagen för att säkerställa optimal absorption och utnyttjande av kroppen.  

Läs även kundrecensioner och kontrollera varumärkets eller tillverkarens rykte. En god mätsticka är att välja de produkter med positiv feedback, höga betyg och nöjda kunder som har upplevt positiva resultat. Ett tillförlitligt varumärke kommer också att vara transparent om dess inköp, tillverkningsprocesser och produkttester.  

Medan priset självklart har betydelse, fokusera på det totala värdet av kollagentillskottet snarare än enbart på kostnaden. Jämför priset per portion, kvalitet och fördelar som erbjuds av olika produkter för att avgöra vilket tillskott som ger bäst värde för din investering.  

Kom även ihåg att alltid rådgöra med en sjukvårdspersonal innan du börjar med ett nytt tillskott, särskilt om du har några underliggande hälsotillstånd eller tar mediciner. Med en ordentlig efterforskning och övervägande kan du hitta det bästa kollagentillskottet för att ytterligare kunna stödja din hälsa och ditt välmående.  

Källor:   

https://fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/kollagentillskott/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa kollagen hos

svenskhalsokost.se
Meds.se
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.