Tradingplattformar bäst i test 2023 – Här investerar du smidigt & säkert

av

Om du är en aktiv investerare som hela tiden letar efter nya sätt att tjäna pengar på – tja då har du förmodligen rätt höga krav på tradingplattformar. Men även om du bara är nybörjare inom investerarvärlden så måste du fortfarande skapa dig en uppfattning om vad som utgör en bra tradingplattform!

De bästa tradingplattformarna bör ha det hela: det vill säga låga kostnader, statistik i realtid och innovativa handelsverktyg. De svarar på frågor som “vilka aktier ska man köpa nu?” och “när är det dags att sälja mina nuvarande investeringar?”. För att underlätta processen för dig listar vi nedan 3 tradingplattformar på marknaden 2023 som klarat sig bäst i test.

1. Avanza

Avanza är utan tvekan en pionjär när det kommer till investeringar i vårt avlånga land. Deras tradingplattform är helt kostnadsfri och erbjuder användare möjligheten att investera i aktier så väl som fonder. De har funnits på marknaden sedan 1999 och har sedan dess varit den största och mest populära tradingplattformen i Sverige. På Avanza kommer man igång snabbt och smidigt med investeringar, oavsett om man aldrig förr investerat eller gjort det tusentals gånger redan. Samtidigt erbjuder de sina användare olika utbildningsverktyg, som “Avanza Play”, “Avanza Akademin” och till och med en podcast: Avanzapodden!

Enligt oss är Avanza definitivt en måste-ha tradingapp för investeraren. Här kan man se statistik på börsen i realtid och investera i aktier från ett flertal länder i världen, men även i fonder, certifikat, ETF:er och obligationer!

2. eToro

EToro har sedan dess lansering i 2007 blivit en av världens största tradingplattformar med över 6 miljoner kunder på global nivå. Deras plattform har ett snyggt gränssnitt och är oerhört användarvänlig, vilket som gör att den inte passar den mest inbitne investeraren – men också nybörjaren. Här kan man investera i aktier, kryptovalutor och CFD – med eller utan hävstång.

EToro har under sina år på marknaden för investeringar blivit högt rosad av stora jämförelsesidor som Brookerchooser, ForexBrokers & CompareBrokers. De klassar eToro som den bästa tradingplattformen för kryptoinvesterare så väl som social trading. Det enda som kan bli lite tråkigt för svensken är såklart att majoriteten av innehållet är på engelska. Trots detta är plattformen enkel att förstå och navigera sig på.

3. IG

Trea på listan kommer välkända IG, före detta IG Markets och deras tradingplattform. De har länge varit en av världens främsta aktörer inom CFD, och tillåter sina användare att investera och spekulera i CFD:er och optioner på omkring 17 000 olika marknader. Detta innebär att värdet på värdepapperna ändras i förhållande till tillgångens underliggande värde, vilket som definitivt utmärker IG och deras tradingplattform.

Jämfört med både Avanzas och eToros plattformar är IG:s något mer komplext. Det finns väldigt mycket information att ta del av, på ett något omodernt sätt, vilket som kan vara särskilt svårt för nybörjaren. Så fort man börjat bekanta sig med tradingplattformen blir det dock extremt enkelt att hitta runt, så vi vill ändå ge dem pluspoäng för sitt gränssnitt. I det stora hela så tycker vi att IG är en fantastisk tradingplattform, men vi förespråkar den framförallt till de som har lite mer erfarenhet om investeringar sedan tidigare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.