Så får du investeringarna att växa innan de spenderas

av

I dag är det många människor som vill bli rika. Men att bli rik handlar inte bara om vilka investeringar man väljer att fokusera på. Hur vi spenderar våra pengar påverkar vårt sparande. Det bästa är att tjäna mer pengar än vad man gör av med och att alltid investera en viss summa i tillgångar som kan växa i värde. Det finns massor av olika sätt att få sina pengar att växa och du är personen i kontroll. I detta inlägg tänkte jag ta upp lite personliga tips om hur du kan få dina investeringar att växa innan du börjar spenderar dem, eller hur du kan göra smartare köp som i det långa loppet gör att du sparar pengar.

Så får du investeringarna att växa innan de spenderas

Ta del av rabatter och extra förmåner

Det är smart att ta del av de rabatter och kuponger som finns tillgängliga – det finns trots allt massor av erbjudanden att utnyttja. Innan du ska köpa något, kolla först om det du vill köpa har någon rabatt kopplat till sig. Det finns många bra och smarta hemsidor som erbjuder rabattkuponger och billigare erbjudanden om man använder deras kupong, rabattkod eller länk. Detsamma gäller personer som du följer på sociala medier. I många fall är dessa personer sponsrade av företag och verksamheter. Genom att använda deras rabattkod kan du genomföra ditt köp för en billigare peng.

Fokusera på dina talanger och egenskaper

Investering handlar inte bara om att investera i fysiska (eller digitala) tillgångar. Ju fler talanger som du har, desto större chans har du att bli framgångsrik. Oroa dig inte, även om du känner att du inte har någon “talang” stämmer inte detta. Alla, och jag menar verkligen alla personer på hela vår planet, har egenskaper som de kan utveckla. Vi alla har en hjärna som kan lära oss och den har tagit in information sedan vi föddes. Detta betyder att vi alltid har möjlighet att lära oss nya saker. Allt handlar om viljestyrka.

Vad är mest underhållande för dig?

Det är viktigt att bara spendera pengar på det som är underhållande för dig. Är det inte underhållande, varför spenderar du i så fall pengar på just det nöjet? Underhållning är viktigt i vårt liv, att ha det roligt är en stor del av vårt generella välmående, men alla personer tycker om olika saker. Vissa spenderar pengar på att köpa kläder, gå på bio eller kolla på Netflix, resa, spela på sport och mycket mer. Att försöka hitta billigare sätt att spendera sina pengar på underhållningen är något som absolut kan gynna dig. Det går t.ex. att vara med i tävlingar om att vinna biobiljetter, ta del av bonusar eller erbjudanden för billigare resor. Finns det alternativ för att göra din underhållning billigare, varför inte utnyttja möjligheterna?

Fokusera på långvariga investeringar

Om du inte är intresserad av att lära dig hur den ekonomiska marknaden fungerar och alla dess upp samt nedgångar, kan det vara mer värt att fokusera på långvariga investeringar i stället för att köpa och sälja tillgångar på kort sikt. Är du dock duktig på börsen, aktier, valutor och kryptovalutor, bör du givetvis fokusera på att investera mer kortsiktigt. Använd de erfarenheter och egenskaper som du redan har och fortsätt att utveckla dem.

Kom ihåg att rikedom inte bara handlar om pengar

I dag är det många personer som ser framgång i pengar, men så är inte fallet. Rikedom är olika beroende på vem du är, vilka intressen du har och dina värderingar. Vissa personer tycker att en bostad är rikedom, medan andra personer ser rikedom genom att kunna resa världen över. För att bli framgångsrik, behöver du först veta vad som ger dig rikedom. Det är inte pengarna, det är känslan bakom aktiviteten som du utför. Vi behöver oftast, men inte alltid, pengar för att kunna göra dessa aktiviteter. Ju mer rikedom vi omger oss med, desto mer rikedom öppnar upp sig för oss.

Vårt tankesätt påverkar hur vi väljer att investera

Allt påverkas av vårt tankesätt. Personer som inte tror på att de faktiskt kan bli rika, kommer inte bli rika. Det går att omprogrammera vår hjärna till ett framgångsrikt sinne och för att göra detta behöver man först förstå hur ens hjärna fungerar. Att ha ett tankesätt som en miljonär är viktigt om man vill bli miljonär. Allt handlar om hur vi ser och själva, hur vi ser på världen och vad vi är redo att riskera. Sanningen är att för att kunna bli framgångsrik, behöver vi också riskera att förlora. Det går nämligen inte att vinna om man inte vågar misslyckas.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.