Bästa sättet för barn att tjäna pengar

av
Tjäna pengar som barn

Cupresor eller träningsläger med idrottsklubben eller skolresor med klassen skapar minnen för livet. De där första stapplande stegen mot självständighet, första övernattningarna utan familjen, de glömmer man aldrig.

 Men först måste man komma iväg på resan, och en förutsättning för det är att det finns en reskassa. Även om man väljer ett billigt sätt att förflytta sig och inte reser så långt kommer resan att kosta. Är det ett träningsläger kostar själva träningen pengar. Man kan behöver reservera en idrottshall eller simbassäng. Är det en tävlingsresa som en fotbollsturnering, kanske Gothia Cup, får man betala en anmälningsavgift för laget och kanske individuella deltagaravgifter för alla spelarna, som bekostar maten och resor mellan boendet och tävlingsarenan.

På skolresor är man friare att välja, men kostnaderna kommer man inte ifrån oavsett om man väljer att åka till Stockholm och gå på Gröna Lund eller till fjällen för att fotvandra. Allrahelst vill man kanske ännu längre, till London, Paris eller annan storstad utomlands. Då blir det ännu dyrare.

Så då gäller det att det fylla på klubb- eller klasskassan. Man kan använda traditionella insamlingsmöjligheter som att gratis hämta grannarnas pantflaskor eller att anordna en loppmarknad. Folk brukar vilja hjälpa skolelever och knattelag att förverkliga sina drömresor, men kanske är det ännu lättare om man kan erbjuda något de verkligen vill ha. Försäljning har blivit ett allt populärare sätt att finansiera skol- och idrottsresor. Sälj något människor i allmänhet behöver så blir marknadspotentialen enorm, som mat.

DelikatessKungen är ett av de företag som specialiserat sig på den här nischen. De samarbetar med skolor, föreningar och idrottsklubbarnas ungdomssektioner. Grupper av unga säljer företagets produkter mot provision. På det sättet kan de själva välja hur mycket de ska jobba och i förlängningen hur mycket pengar de ska tjäna. Hittills har över 25 000 grupper använt sig av DelikatessKungen för att få råd till sin resa. En del flera gånger när de märkt hur lätt och roligt det är att tjäna pengar till klassresan på det här sättet att de återkommit för att få råd med fler resor. Varorna det gäller är bl a ekologisk olivolja, lufttorkad salami och belgiska praliner i elva olika smaker. Först tar man upp beställningar. Sedan levererar man varorna och tar samtidigt betalt för dem. När allt är klart behåller gruppen sin andel av pengarna och skickar resten till DelikatessKungen. Det är kul och lärorikt, men framförallt lönsamt att sälja delikatesser för att få råd med skolresan eller idrottslägret.

Lämna en kommentar