Bästa spelen på Allsvenskan inför säsongsupploppet

av

Lagen i Allsvenskan har spelat fler än hälften av årets seriematcher, vilket innebär att vi nu kommer allt närmare säsongens upplopp. Både toppen och botten av tabellen börjar så sakteligen ta den form de kommer att ha när vi avrundar serien i början på december, men mycket kan fortfarande hända innan dess. Nedan tar vi en titt på några av spelmöjligheterna som är värda att utforska under hösten.

Vem vinner Allsvenskan 2024?

Ett av de populärare spelen på bettingmarknaden är vilket lag som kommer att ta hem seriesegern i Allsvenskan. Fyra klubbar har lyckats skaffa sig en lucka i toppen av tabellen och kollar du in ett Allsvenskan spelschema kan du se att det inte är alltför många matcher kvar av säsongen. Vi börjar med andra ord få en viss aning om vem som kan tänkas dra det längsta strået i jakten på SM-guldet, vilket gör spelmöjligheten ännu mer spännande.

Den kvartett som har lyckats göra ett litet ryck i tabellen består av Malmö, AIK, Djurgården och Elfsborg. Av dessa är det de senaste årens gigant Malmö som är den stora favoriten på oddsmarknaden, men även de två Stockholmslagen är lågoddsare.

Elfsborg är laget av de fyra som får bära underdog-stämpeln, trots att de i skrivande stund ligger på samma poäng som Malmö, tre poäng efter serieledande AIK och en poäng bakom tvåan Djurgården.

Bästa spelen på Allsvenskan inför säsongsupploppet

Vem åker ur Allsvenskan 2024?

Botten av tabellen är i dagsläget inte riktigt lika jämn som toppen, men det finns trots allt många lag som riskerar att dras in i nedflyttningsstriden om de har marginalerna emot sig.

Östersund är det lag som utan tvekan ser ut att få det svårast att klara sig kvar i Allsvenskan. Efter 17 spelade omgångar har laget endast knåpat ihop 9 poäng, vilket gör att man också är 9 poäng från säker mark och således den givna lågoddsaren till att bli nedflyttad.

Även Örebro har det tufft under pågående säsong av Allsvenskan. Laget har 5 poäng upp till säker mark, men har däremot endast två poäng upp till kvalplatsen, som just nu innehas av Mjällby. Ovanför kvalstrecket hittar vi fyra klubbar som lär snegla lite oroligt över axeln: Degerfors, IFK Göteborg, Sirius och Halmstad.

Det är dock de tre bottenlagen Östersund, Örebro och Mjällby som utmärker sig som favoriter till att halka ned i Superettan till nästa säsong.

Vem vinner skytteligan?

Att försöka förutspå vem som kommer att vinna skytteligan är allt som oftast ett populärt spel, och för den med lite fingertoppskänsla finns det goda möjligheter att spela hem en hacka pengar på spelet. Kampen om skytteligatiteln i Allsvenskan är nämligen benhård så här långt in på säsongen, med blott två mål som skiljer de sju bästa målgörarna åt.

Just nu är det Norrköpings Samuel Adegbenro som toppar skytteligan med 9 mål, vilket är ett mer än en jagande trio bestående av Malmös Antonio Čolak, Häckens Alexander Jeremejeff och Degerfors Victor Edvardsen. Därefter hittar vi dessutom Veljko Birmančević (Malmö), Gustav Ludwigson (Hammarby) och Christian Kouakou (Sirius) på 7 gjorda mål.

På oddsmarknaden är det ledande Adegbenro som är den främsta favoriten, men det erbjuds även jämbördiga odds på trion som jagar närmast. Det erbjuds däremot betydligt högre odds på den efterföljande trion som ligger två mål bakom Adegbenro i jakten på skytteligatiteln.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.