Bästa starthjälpen 2024 – Hitta den bästa starthjälpen till din bil!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Noco Genius GBX552. Noco Boost Plus GB1503. Telwin Drive 9000
Noco Genius GBX55Noco Boost Plus GB150Telwin Drive 9000

Bästa starthjälpen 2024 – Om det är för lite ström i ett batteri så kan du behöva en hjälp som får igång bilen och gör så du smidigt kan susa iväg. Med en starthjälp kan du starta din bil, MC eller båt när det är svårt att få den och starta. Även när batteriet är urladdat kan du ta användningen av en starthjälp för att få igång bilen.

Tidigare var det mer komplicerat att använda en starthjälp. Du behövde startkablar och ta hjälp utav en vänlig främling med ett fungerande bilbatteri. Men nu behöver du varken fråga en främling eller ett företag som erbjuder vägassistans, då du istället kan starta ditt fordon med hjälp av en hjälpstartare helt själv. Idag finns det produkter som är mycket enkla att använda och som väger mindre än ett halv kilo som du smidigt kan starta ditt batteri med.  Vi hjälper dig hitta den bästa starthjälpen för dig!

Topp 3 starthjälpar bäst i test 2024

1.Vår vinnare! Noco Genius GBX55

 • Kortsluttningsskydd
 • Gnistskydd
 • Spänning 12V
 • Startström max 1750A

NOCO Genius GBX55 är en uppföljare av Nocos populära GB-serie. Denna modell har mer kraft och laddar snabbare tack vare USB-C kontakten. GBX55 är en tät och kraftfull 12V startbooster som du kan använda till din motorcykel, personbil, båt och lastbil med en bensinmotor som rymmer upp till 7,5 liter och med en dieselmotor som rymmer upp till 5 liter.

Genius GBX55 har en startkraft på 1750A och tack vare USB-C kontakten kan du ladda din GBX55 upp till 5 gånger snabbare än vad du kan ladda din GB50. Starthjälpen har även en USB-A kontakt vilket fungerar som en power bank. Det gör det mycket enkelt för dig att kunna ladda din telefon, surfplatta och dina andra elektroniska prylar. Det finns också en inbyggd LED-lampa med en styrka på 200 lm. Ett ypperligt val som förtjänar förstaplatsen!

2. Noco Boost Plus GB150 – Grym LED-lampa!

 • LED-lampa med styrka på 500 lm
 • Inbyggd power bank
 • Omvänt polaritetsskydd
 • Startar en bil eller båt som dött

NOCO Boost plus GB150 är en kompakt starthjälp som kan starta bilar och andra fordon med ett 12V-elsystem. Startströmen är högre på en GB150 än vad den är på en GB70, upp till 3000A. Den här starthjälpen kan starta ett dött batteri på bara några sekunder. Den har en patenterad säkerhetsteknik som ger gnistsäkra anslutningar och skydd mot omvänd polaritet, vilket gör den säker och enkel att använda för alla.

Även NOCO Boost plus fungerar som en power bank så du kan ladda alla dina enheter med en USB-kabel. Med denna funktion kan du driva andra 12 volts enheter som till exempel en däckpump eller kraftomvandlare och mycket mer. Noco Boost Plus GB150 är designad för att kunna användas för en bil, båt, husbil, lastbil och mer med bensinmotorer som rymmer upp till 9 liter och dieselmotorer som rymmer upp till 7 liter.

3. Telwin Drive 9000 – Ett mycket kompakt val!

 • Starkt inbyggt LED nödljus
 • Högeffektiva, snabbladdade litiumpolymerceller
 • Bärbar 12V starter för din bil, båt eller motorcykel
 • Fungerar som en power bank

Telwin Drive 9000 är en ultrakompakt starthjälp på 12V som hjälper dig som behöver hjälp att nödstarta ett fordon. Telwin Drive 9000 kan starta allt ifrån båtar, bilar och motorcyklar med hjälp av snabbladdade och högeffektiva litiumpolymerceller.

Starthjälpen har två stycken USB-utgångar och två stycken 12/19 V utgångar med två högintensiva nödlampor. Även denna starthjälp fungerar som en power bank där du kan ladda allt ifrån mobiler till kameror till datorer till surfplattor. Ett perfekt val för den som är ute efter en simpel starthjälp som har många olika funktioner i ett.

Bästa starthjälpen för din bil
Ta hjälp av starthjälp för att få igång bilen

3 vanliga frågor om en starthjälp:

Vad är en starthjälp?

Ett starthjälpsbatteri eller jump starter som det också kan kallas fungerar som ett extra batteri som du själv kan koppla till ditt bilbatteri med hjälp av två startkablar. En starthjälp kan hjälpa dig att starta din bil, motorcykel och båt men även massa andra fordon. När batteriet i ditt fordon börjar ta slut kan du enkelt starta det igen med hjälp utav en starthjälp.

Batterierna kan också användas som en power bank som kan ladda din elektroniska prylar så som mobiler, surfplattor och datorer mycket enkelt och smidigt. Detta är ett plus och som framförallt kan vara bra ifall du och hela familjen ska på roadtrip och batterierna börjar ta slut.

Vad måste jag tänka på när det gäller starthjälp?

Beroende på vilken bil du har så kan det vara bra att du är säker på att din starthjälp fungerar utmärkt för bilen du kör utan att skada eller förstöra fordonet på något sätt. Till att börja med så är det viktigt att tänka på att starthjälp från bil till bil kan leda till spänningstoppar vid frånkoppling och det kan skada eller till och med förstöra fordonets elektriska komponenter.

Vid starthjälp med startkablar rekommenderas det att du använder standard startkablar. Det är viktigt att du endast kopplar ihop batterier med samma märkspänning. Om man kopplar fel så finns det en stor risk att elektroniken kan gå sönder, exempelvis tändmodulen.

Det viktigaste att tänka på när du ska välja starthjälp är att välja en för dina behov. Fordonets motorstorlek är mycket avgörande och är något som du behöver ange när du köper en starthjälp. Tänk också på andra nödvändiga funktioner som du behöver och hade uppskattat.

När din bil lägger av är det mycket viktigt att du har batteri och då är en inbyggd power bank i starthjälpen helt oslagbar. Det kan också vara en väldigt bra egenskap hos en starthjälp om du köper den till din båt eller husbil.

Ytterligare något du bör ha i åtanke är hur många startförsök man vill ha på sig. Oavsett vilken starthjälp du köper så är nästan alla utrustade med kraft för att klara ett visst antal starter. En starthjälp som klarar ungefär 20 starter är oftast vad en vanlig person kan behöva till sitt fordon men att köpa en som klarar av fler har självklart sina fördelar.

Kan man använda en starthjälp under vintern?

Ja, en starthjälp fungerar exakt lika bra under vintern som den gör under alla årstider. Dock kan starthjälpen vara lite svårare att få igång men fungerar gör den absolut.

Källor:

https ://testapan.se/basta-starthjalpen/

https ://motorkoll.se/bil/starthjalp-bast-i-test/

Vi har jämfört starthjälp avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Proffsmagasinet
Kjell & Co
Verktygsproffset
Pricerunner
Prisjakt
Med flera

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.