En spännande och populär uppstickare i den rådande tränings- och hälsokulturen är nyponpulvret. Nypon har nyttjats av olika folk i många århundraden, och dess vitaminrika innehåll kan knappast längre vara en hemlighet för någon som är intresserad av kosttillskott och naturmedicin.

Pulvret är en oerhört koncentrerad form av nyponet, där flera liter nypon förädlas till en liten, stark sammansättning i pulverform. Nyponen kommer oftast från Chile i Sydamerika, där de vanligtvis handplockas och sedan rostas för att kunna malas ned till pulverform. Faktum är att ordet rosta nästan kan anses vara aningen missvisande, då nyponen torkas i ugn på en temperatur under 50 grader celsius, för att det vitaminrika innehåller ska bevaras så väl som möjligt samtidigt som smaken inte ska gå förlorad.

Nyponpulver är späckat med både viktiga vitaminer och antioxidanter. Pulvret innehåller faktiskt oerhört mycket mer C-vitamin än citrusfrukter, som ju annars är vår primära och mest kända källa för just C-vitamin. I pulvret återfinns även A-vitamin och D-vitamin, och regelbunden konsumtion av nypon kan resultera i stärkt immunförsvar och bättre och tåligare pigment. Visst du till exempel att du får en jämnare och finare solbränna om du äter nyponpulver regelbundet?

Anledningarna till att äta nyponpulver är med andra ord många och vettiga, och vi har därför skapat ett nyponpulver bäst i test där vi tar en närmare titt på tre olika produkter som återfinns på den svenska marknaden. Sätt dig bekvämt och läs igenom vårt test, så kommer kanske just du att lägga en första beställning på nyponpulver redan idag!

Innan vi börjar titta närmare på de olika produkterna som finns ska vi dock gå igenom vad som kan vara bra att tänka lite närmare på innan man köper nyponpulver och innan man börjar konsumera nyponprodukter rent generellt.

Att tänka på innan man börjar använda nyponpulver

Som med alla naturläkemedel ska man förstås alltid vara aningen försiktig innan man bestämmer sig för att använda nyponpulver. Det kan vara en god idé att läsa på om potentiella biverkningar. Just nyponpulver kan exempelvis ha en lätt laxerande och en lätt urindrivande effekt, så om du redan är extra känslig på just dessa områden kan det finnas extra stor anledning att nyttja särskild försiktighet i din konsumtion. Om du känner dig trygg med de potentiella biverkningarna som finns listade bör du dock vara medveten om att andra biverkningar alltid kan dyka upp när det gäller naturläkemedel. Med andra ord är det alltid bra att vara försiktig i början, och kanske inte inleda ditt intag med full dos.

Kom också ihåg att nyponpulver är en oerhört koncentrerad produkt, där mängder av nypon komprimeras och behandlas till en mycket liten mängd pulver. Även om det känns som att du knappt stoppar i dig någonting värt att nämna, är det i själva verket ganska stora kvantiteter nypon det handlar om. Viktigt vid konsumtion av medicin och naturläkemedel är givetvis att aldrig överskrida det rekommenderade intaget. Biverkningarna som finns listade på produkten gäller bara för de mängder som rekommenderas på förpackningen.

En annan sak värd att notera är också att andra nyponprodukter inte med nödvändighet bör klassas som nyttiga bara för att de innehåller nypon. Nyponsoppa exempelvis, innehåller oftast väldiga mängder socker, och även om de nyttiga nyponen finns där bör man vara medveten om att det finns andra tillsatta ämnen i denna produkt. Det kan göras gällande för de flesta nyponprodukter, utom just rena nyponpulver, och det är av just den anledningen dem vi valt att fokusera på här.

Med det sagt ska vi dyka in i vårt nyponpulver bäst i test och titta lite närmare på tre stycken olika produkter!

WellAware Nypon 1kg EKO

Ja, vi börjar faktiskt med en av de absolut mest prisvärda produkterna på marknaden. För ett mycket slagkraftigt pris, motsvarande samma summa som du vanligtvis får ungefär 200 gram pulver för, får du ett helt kilo av WellAware Nypon EKO. Här finns inga tillsatser, utan 100 procent torkade och nermalda ekologiska nypon, som enligt WellAwares egen utsago motsvarar ungefär 40 portioner. Som vi redan har konstaterat kan det ju vara en god idé att börja med en lite mindre dos, så denna förpackning kan gott räcka i hela 80 dagar, det vill säga nästan tre månader. Du kommer behöva leta länge för att hitta ett mer slagkraftigt pris på nyponpulver!

Se priset på detta nyponpulver här!

 

Organic Rosehip Powder 200 gram, från Vitaprana

Vitapranas Organic Rosehip Powder är även det ett helt ekologiskt nyponpulver, innehållande 100 procent nypon, helt utan tillsatser. Nyponen är handplockade och kommer från Chile, och pulvret finns tillgängligt i mindre förpackningar om 200 gram, till ett kilopris ungefär dubbelt så högt som WellAware Nypon EKO. Eftersom du inte från början vet huruvida din kropp kommer reagera positivt på nyponpulver eller ej, kan det dock vara en god idé att börja med just denna produkt, då du slipper göra en större investering och riskera att sedan inte kunna använda pulvret.

Se priset på detta nyponpulver här!

Nyponpulver Organic 200 gram, från Superfruit

Nyponpulver Organic från Superfruit är nyponpulvrens riktiga dyrgrip, som finns tillgänglig till ett kilopris som är dubbelt så högt som Vitapranas motsvarande produkt, och mer än fyra gånger så högt som WellAwares pulver. Även här är innehållet detsamma – handplockade nypon från Chile som behandlats och omvandlats till nyponpulver utan några tillsatser, och det kommer i en förpackning om 200 gram. Även detta är en helt ekologisk produkt av högsta kvalitet.

Se priset på detta nyponpulver här!

 

Slutsats

Sammanfattningsvis kan man konstatera att den största skillnaden mellan de olika nyponpulvren är priset. Om du är ny på området – testa en billigare variant i mindre förpackning, och pröva dig sedan fram till vilken variant som passar dig bäst. Nyponen kommer från olika regioner, och förädlingsprocesserna skiljer sig åt mellan de olika tillverkarna. För att komma fram till vad som passar din kropp bäst måste du helt enkelt testa. En sak är i alla fall säker: nyponpulver är en nyttig och hälsosam produkt som har kommit till den svenska marknaden för naturläkemedel och kosttillskott för att stanna. Vi rekommenderar att du köper hem en påse redan idag och ser om nyponpulver är något för dig.