Bästa köksvågen 2024 – Väg dina livsmedel och få fram den exakta vikten!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Wilfa Splash köksvåg KW-602. Mingle Våg Digital3. Champion köksvåg med måttbägare
Wilfa Splash köksvåg KW-60Mingle Våg DigitalChampion köksvåg med måttbägare
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa köksvågen 2024 – En köksvåg är ett mycket bra redskap att använda i köket och som verkligen behövs när du behöver vara extra noga med mängden eller vikten av ditt livsmedel. Köksvågar används även av erfarna kockar där de väger råvarorna till perfekta mängder som skapar utsökta måltider.

Det finns otroligt många olika typer av vågar. Mekaniska vågar, digitala vågar, vågar med viktplattform och vågar med vätskemått är bara några utav de modeller och varianter som finns. Vi listar de bästa köksvågarna på marknaden!

Topp 3 köksvågar bäst i test 2024

1.Vår vinnare! Wilfa Splash köksvåg KW-60 

 • Vattentät
 • Kapacitet på 5 kg
 • 5 olika måttenheter
 • Automatisk avstängning och nollställningsfunktion

Splash köksvåg är en vattentät köksvåg tack vare silikonbeläggningen som den är utrustad med. Det gör det möjligt för dig att skölja av vågen direkt under kranen när den behövs tvättas. Vågen har en kapacitet på upp till 5 kilo och väger dina ingredienser men en säker noggrannhet på 1 gram. Bortsett från det så kan man även välja mellan fem olika viktenheter.

Denna köksvåg har en tare-funktion vilket gör det möjligt för dig att kunna använda samma skål under hela processen. Det gör det även möjligt för dig att nollställa vågen efter varje ingrediens du vägt. Dessutom så har modellen en automatisk avstängningsfunktion om det skulle vara så att du glömt bort att göra det.  Den digitala LCD-skärmen gör det dessutom mycket enkelt för dig att läsa av vad som visas på vågen.

Du använder 3 par AAA- batterier och det ingår även när du köper vågen. Wilfa Splash köksvåg är ett säkert alternativt för dig som hanterar blöta livsmedel och vill kunna få en noggrann mätning!

2. Mingle Våg Digital – Maxkapacitet på 10 kilo!

 • Batteridriven köksvåg
 • Touch-knappar
 • Utdragbar display för enkel läsning
 • Maxkapacitet på 10 liter eller 10 kg

Mingle Våg  är en digital köksvåg med touch-knappar, vilket gör den mycket enkel för dig att använda. Det finns även en utdragbar panel för ännu bättre åtkomst till displayen. Denna panel kan dras ut ca 13,5 centimeter vilket underlättar vid vägning där du använder dig utav en bunke eller en skärbräda som är större själva vågplattan.

Vågen är gjort utav ett material i rostfritt stål. Den mäter både volym och vikt och maxkapaciteten är 10 liter eller 10 kilo. Ett mycket bra val för dig som är ute efter en köksvåg som kan väga en stor mängd råvaror samtidigt.

3. Champion köksvåg med måttbägare 3 kg – Snygg design! 

 • Mäter vikt och volym
 • Kannan är avtagbar och går att diskas i diskmaskin
 • Maxkapacitet på 3kg/1200 ml
 • Praktisk nollställningsfunktion

Champion köksvåg med måttbägare är ett gott exempel för dig som uppskattar både moderna och praktiska köksredskap. Detta är en köksvåg som mäter både vikt och volym med en mycket tydlig display och hög precision.

Kannan på vågen har en hällpip som är avtagbar och den går utmärkt att diskas i diskmaskin. CHVK310 har en maxkapacitet på 3 kilo/1200 milliliter och den har även en praktisk nollställningsfuktion som gör att du kan väga flera ingredienser i samma skål. Detta är en bra köksvåg för dig som inte behöver den allra högsta kapaciteten, men vill ha en modern och praktisk våg som kan stå framme och smälta in i resten av din köksinredning.

3 vanliga frågor om köksvågar:

Hur fungerar en köksvåg?

Det finns många olika köksvågar i många olika former och storlekar på marknaden, men det finns en grundläggande komponent i alla vågarna som gör mätningen. Detta kallas lastcell och en lastcell är en typ av omvandlare som omvandlar en form av energi till en annan. Med hjälp av olika laddnings-celler så ändrar digitala vågar mekanisk energi, med andra ord den sträckning som orsakas av den vikten som står på vågen – till en elektrisk effekt.

I vilka situationer passar köksvågar bäst?

Det finns två olika situationer där en köksvåg används mest. Det ena är om du skulle behöva eller vilja mäta ingredienserna som du ska använda i din matlagning eller bakning. Det andra är ifall man skulle vilja veta hur många kalorier som livsmedlet har.

Om man går på en diet eller följer ett slags program för just matintag så kan det vara svårt att veta hur mycket kalorier matvaran har. Därför kan en köksvåg med dessa funktioner vara mycket bra att ha i köket.

Ska du använda en köksvåg endast för att se hur hög volym matvaran i fråga har så är det bäst för dig att införskaffa dig en simplare köksvåg exempelvis en mekanisk köksvåg, då de ofta endast visar vikten på varan. En köksvågs grundläggande princip är att mäta ut vikten på livsmedlet i fråga.

Hur tar man hand om en köksvåg?

Eftersom det finns så många olika modeller så är det bäst att kolla exakt vad som gäller för din våg och vad den tål. En köksvåg behöver inte mycket underhåll. De flesta vågar går dock på batterier och då kan det vara bra att byta ut de emellanåt så att vågen verkligen visar rätt resultat när du väger dina livsmedel.

Vissa köksvågar är även vattentäta så var noga med att kika ifall den du köper har denna funktion. Då kan du skölja av vågen direkt under vattenstrålen.

Bästa köksvågen
Väg dina råvaror med en praktisk köksvåg

Källor:

https ://kockhuset.se/koksvag/

https ://konsumentmagasinet.se/koeksvaag-test-se-alla-baest-i-test-vinnare/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa köksvåg

Cervera
KitchenTime
Pricerunner
Prisjakt
MediaMarkt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.