Om du har tagit snygga bilder med hjälp av din telefon eller kamera så kan det vara smidigt att ha möjlighet att framkalla sina bilder och dela med sig av dessa. Idag så finns det inte så många vanliga fotobutiker kvar som det en gång har gjort, utan det är vanligare att man framkallar sina bilder genom att ladda upp dessa direkt på hemsidor på nätet och sedan får man sina bilder hemskickade direkt i brevlådan. Förutom bilder på vanligt fotopapper brukar det även gå bra att få sina bilder utskrivna på en mängd olika föremål så som koppar, väskor och allt annat som du kan tänka dig! Häng med oss och hitta den bästa fotoframkallningen på nätet!

Test av leverantörer för fotoframkallning

Då marknaden på senare tid har blivit allt större för just framkallning av bilder på nätet så har vi därför testat och jämfört de mest populära tjänsterna på nätet som erbjuder denna tjänst. Vi har fokuserat på svenska hemsidor för att dessa erbjuder absolut snabbast leveranser och även några av de mest förmånliga priserna och bra kvalitet. Här är vår fotoframkallning bäst i test!

ICA Foto

ICA Foto är en tjänst som är designad för att passa både den inbitna fotografen och till den som inte tar så mycket bilder, vilket är något man märker av redan när man använder deras onlinetjänst för att välja vilka bilder man vill framkalla. ICA Fotos verktyg erbjuder funktioner som låter dig att zooma i bilderna istället för att enbart beskära dem och det går även bra att justera vanliga saker så som kontrast, samt även ljusstyrka.

När det kommer till de olika tjänsterna som företaget erbjuder så finns det en mängd olika sorters produkter som du kan framkalla dina bilder på. Det är lika lätt att skapa en unik fotobok på ICA Foto, som det är att skriva ut bilder på till exempel kuddar och canvastavlor. Kvalitetsmässigt så erbjuder ICA Foto väldigt bra kvalitet och de använder sig av tekniker från FUJIFILM för att resultatet av din framkallning ska bli så bra som möjligt.

Dock så är tjänsten ICA Foto inte helt fri från brister, det går till exempel inte att dra en bilder över ett dubbelsidigt uppslag och rotationen av bilder är också aningen begränsad. Fördelen med just ICA Foto är dock att de har väldigt bra kundtjänst som svarar på alla frågor som man kan tänkas att ha, både via chatt och över telefon. Det är inte många andra företag som erbjuder denna typ av kundtjänst när det kommer till fotoframkallning och detta är helt klart positivt. Just med tanke på deras support så anser vi att detta är den absolut bästa tjänsten för fotoframkallning och vi anser därför att detta är en av de bästa fotoframkallnings-tjänsterna på marknaden.

Se priset på deras fotoframkallning här!

 

Smartphoto

Smartphoto är en av de mest populära tjänsterna för fotografier på nätet i Sverige, samt övriga länder i Europa och de har varit i branschen i väldigt många år nu. Deras hemsida är väldigt enkel att navigera och deras verktyg är väldigt enkla att använda, men jämfört med ICA Foto och Photobox så är tyvärr funktionaliten aningen begränsad.

Vad som sticker ut mest är dock att Smartphoto erbjuder en stor mängd produkter som det går att skriva ut sina bilder på och de erbjuder allt från mobilskal till utskrifter på fotopapper. Vi tycker att detta är ett bra då man får möjlighet att skapa unika produkter som man kan ge i present till familj och vänner.

Vi tycker att Smartphoto är en väldigt bra tjänst om man enbart är ute efter att framkalla fotografer och skriva ut på produkter, men då funktionaliteten är lite mer begränsad här så kan vi tyvärr inte ge Smartphoto bäst i test. Dock så är det värt att lägga ett öga på dem då det fortfarande är en väldigt bra tjänst.

Se priset på deras fotoframkallning här!

 

Photobox

Photobox är en av de mest välkända företagen på nätet när det kommer till utskrifter av bilder och de erbjuder enbart sina tjänster via sin hemsida. För att kunna använda sig av deras hemsida så behöver man att installera ett tillägg som heter Adobe Flashplayer, men när detta väl är gjort så är det väldigt enkelt att bygga sin egna fotobok eller att skriva ut en större mängd fotografier. Fotona laddar man direkt upp till sitt Photobox konto och sedan kan man skapa en mängd olika typer av utskrifter med hjälp av dessa.

När det kommer till både brister och funktionalitet så är dessa väldigt lika just ICA Foto och detta beror som sagt på att företagen använder liknande verktyg. Photobox hemsida erbjuder en stor mängd olika funktioner som låter dig att zooma i bilderna istället för att enbart beskära dem. Det går även även bra att justera vanliga saker så som kontrast samt även ljusstyrka med hjälp av dessa verktyg. När man känner sig klar så är det väldigt enkelt att lägga en beställning och företaget har stöd för de vanligaste betalmetoderna.

Vi tycker att tjänsten Photobox är en av de mest kompetenta tjänsterna på marknaden och vi märker att detta är ett företag som har varit i branschen i många år. När det kommer till funktionalitet och ren kundtjänst så är det samma för ICA Foto och därför hamnar Photobox på delad första plats med ICAFoto.

Se priset på deras fotoframkallning här!