Vi använder våra fötter en stor period av den tid som vi faktiskt är vakna, och därför är det även väldigt vanligt att man får problem med sina fötter. Vanliga problem som personer idag råkar ut för kan vara allt från smärta i fötterna, kramp, sprucken hud och skav. Detta kan i längden orsaka problem och smärta då våra fötter är anslutna till det centrala nervsystemet till andra delar av kroppen, som kan känna av de problem som vi har med våra fötter.

Fotbad är en effektiv produkt som kan hjälpa dig att bli av med dessa besvär och lämna dig med en mer avslappnad och även motverka stress. Fotbad kan även hjälpa till med att förbättra tillståndet av fötterna, så att du slipper framtida problem med till exempel torra fötter och sprucken hud. Det är vanligt att man går till spa för att bli av med en del av dessa åkommor, men man kan även använda fotbad hemma för att avhjälpa dessa. Därför har vi sammanställt detta fotbad bäst i test, så att du lätt kan hitta ett fotbad för just dig.

 

Vad ska man tänka på när man köper ett fotbad?

När man vill köpa det bästa fotbadet så finns det en del saker man bör tänka på för att få ut så mycket som möjligt av det. Om du vill använda ditt fotbad en längre period så är det rekommenderat att man köper en modell med inbyggd värmare av vattnet, så att man slipper fylla på med nytt vatten eller sluta använda fotbadet för att vattnet är för kallt. En del fotbad har även stöd för justering av temperaturen på vattnet, men de flesta billiga fotbad på marknaden har endast stöd för en temperatur.

För att hjälpa till att slappna av så brukar även de flesta fotbad ha stöd för en funktion som kallas bubbelmassage, där man använder strålar som liknar de som återfinns i jacuzzis för att massera dina fötter. Om man använder sig av bubbelfunktionen så bör man inte använda tvål för att undvika att för mycket bubblor skapas.

En del fotbad erbjuder också vibration för att massera dina fötter, men det kan skilja sig en del mellan olika modeller. Vissa fotbad erbjuder justering av vibrationen och olika mönster, men de flesta billigare fotbaden brukar endast erbjuda ett fåtal olika lägen.

Recensioner av fotbad

Idag finns det många olika fotbad tillgängliga på marknaden och därför kan det bli svårt att hitta bästa fotbadet, och just därför har vi sammanställt denna guide med fotbad test för att hjälpa dig att hitta det bästa fotbadet just för dig och dina behov.

Tristar VB-2528

Tristar VB-2528 är ett fotbad som är ett av de mer prisvärda alternativen om du är ute efter ett fotbad och låter dig att unna dig avancerad fotvård, likt den som är tillgänglig på spa men i lugnet av ditt eget hem.  Fotbadet från Tristar är fullspäckat med funktioner som ofta brukar påverka priset av fotbaden, men detta fotbadet har en väldigt liten prislapp.  Det erbjuder vibrationsmassage med starka vibrationer för att ge dig en så pass bra upplevelse som det bara går. Det går även bra att justera massagen med dess 3 olika lägen, så du inte behöver känna dig begränsad med endast ett läge som en del modeller har.

Förutom massagefunktionen så erbjuder detta fotbad även en så kallad bubbelfunktion, där strålar av luft används för att skapa bubblor i vattnet. För att göra upplevelsen ännu bättre håller även fotbadet vattnet lagom varmt, så att du slipper att byta ut vattnet flera gånger när du använder ditt fotbad. Övriga funktioner som detta fotbad även erbjuder är en massageboll som låter dig att massera dina fötter, antiglid fötter så att fotbadet stannar på sin plats och även en nivåindikator som låter dig hålla koll på vattennivån i fotbadet.

Se priset på detta fotbad här!

Beurer FB 20

Beurer FB 20 är ett populärt fotbad som låter dig att skämma bort dina fötter i en stund, med många funktioner som ger en väldigt bra upplevelse.  Tillsammans med själva fotbadet följer det med tre stycken olika pedikyr-tillbehör som hjälper till med att massera dina fötter, vilket är bra då det låter dig att välja den typ av massage som passar just dig bäst.

Fotbadet har även tre stycken lägen som du kan välja mellan för att ge dig den bästa tänkbara upplevelsen; massage, bubblor och värme. Värme-läget använder sig av reglerad infraröd strålning för att värma upp vattnet till en perfekt temperatur, samt så ser det även till att vattnet håller sig varmt – oavsett om du använder badet flera timmar i sträck. Det går även bra att använda detta fotbadet för att massera dina fötter utan vatten, vilket är en klar fördel om man inte riktigt känner för att blöta ner sina fötter.  Förutom alla dessa funktioner så kommer även fotbadet med ett borttagbart splash-skydd, fötter av gummi för att hålla badet på plats och även en inbyggd kabelvinda så att du enkelt kan hålla koll på strömkabeln.

Se priset på detta fotbad här!

Beurer FB 35

FB 35 från Beurer är ett fotbad som är designat för att vara så portabelt som det bara går och kan fällas ihop för att underlätta vid transport och förvaring, utan att kompromissa på vare sig funktionalitet eller funktioner. För att hjälpa till med att hålla koll på temperaturen av vattnet så sitter det ett värmeelement inuti fotbadet Dock så är detta värmeelementet är inte designat för att värma upp kallt vatten, utan endast till för att hålla varmt vatten lagom varmt.

Fotbadet erbjuder även en rad olika typer av massage för att unna dina fötter en upplevelse som är lik den man får på spa. Den första typen av massage som detta fotbad erbjuder är vibrationsmassage som utnyttjar starka vibrationer som låter dig att koppla av och minskar även stress. Förutom vibrationsmassage erbjuds även en annan populär massagetyp, bubbelmassage, som använder sig av starka strålar som gör så att vattnet i fotbadet börjar att bubbla.

Den största fördelen med detta fotbad som vi även tidigare nämnt är att det har en praktisk funktion som låter dig att fälla ihop fotbadet, för att spara plats vid förvaring. För att öppna fotbadet så trycker man med en hand och drar upp den översta kanten med andra handen. Det är även viktigt att man inte placerar sina fötter eller andra objekt i fotbadet när det är fullt, för att då riskerar man att det kan ge vika och fälla ihop sig, vilket kan leda till att vattnet läcker ut.

Se priset på detta fotbad här!

Recension
Datum
Produkt
Fotbad
Betyg av läsare
51star1star1star1star1star