Bästa hängstolen 2024 – Elegant möbel för både inom-och utomhusbruk!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. La Siesta Kingsize Habana2. Amazonas Globo3. Vivere Brazilian
La Siesta Kingsize HabanaAmazonas GloboVivere Brazilian

Bästa hängstolen 2024 – Hängstolar är ett lika fint inslag i trädgården, balkongen eller som en funktionell och mysig möbel att använda inomhus. Beroende på vart du planerar att använda den och hur resten av din inredning ser ut kan det vara värt att kika på lite olika alternativ. Hängstolar är särskilt populära eftersom de är mycket trevliga att sitta på, men också på grund av att de tillför rummet en särskild karaktär av rofullhet.

För att du ska kunna göra ett bra val har vi sammansatt en topplista med marknadens bästa modeller. Det enda du behöver göra är att välja en hängstol som faller dig i smaken!

Topp 3 hängstolar bäst i test 2024

1. Vår Vinnare – La Siesta Kingsize Habana

 • Material: GOTS-certifierad bomull
 • Tyglängd: 210 centimeter
 • Träkarmar i bambu
 • Bärkapacitet: 160 kilo

Denna tjusiga hängstol Kingsize Habana från La Siesta är en handtillverkad modell i GOTS-certifierad bomull som har kraftfulla träkarmar i bambu. Kombinationen ger en stark modell med en bärkapacitet på 160 kilo. Tyglängden uppgår till 210 centimeter och hängstolen är väldigt lättplacerad, en perfekt investering för balkongen, altanen eller ditt vardagsrum.

Hängstolen är inte fristående och kräver därför en krok i taket eller en balk för att kunna hängas upp. Den kan även fästas i en gren om du vill ha den hängandes i trädgården som en skön plats att koppla av på.

2. Amazonas Globo  – Slitstarka material!

 • Bärkapacitet: 120 kilo
 • Träkarmar
 • Med inkluderad kudde
 • Stabil och säker

Med Amazonas Globo kan du koppla av på ett mycket bekvämt, stabilt och säkert sätt. Denna hängstol säljs med inkluderad kudde som ger modellen ett fint helhetsintryck. Dessutom kan du luta dig tillbaka i en hängstol som är skräddarsydd och komplett vid köpet. Det enda du behöver fundera på är vart den ska hängas upp.

Huvudmaterialet för denna hängstol är trä, vilket innebär att du får kompromissa en aning med dess bärkapacitet som uppgår till 120 kilo. Men om du ska använda den på egen hand och letar efter en bärstol som är väldigt fint designad så kommer Globo att vara ett utmärkt val!

3. Vivere Brazilian – Bohemisk design!

 • Fint inslag i trädgården
 • Passar alla åldrar
 • Enkel att montera
 • Prisvänlig

Brazilian från Vivere är en mycket vacker hängstol som har en mer bohemisk design. Ett lika fint inslag på altanen som ute i din trädgård. Hängstolen är robust och konstruerad för att vara enkel att montera. Men en annan stor bonus som vi vill nämna är också dess pris, som gör den till ett passande val oavsett budget.

Hängstolen är tillverkad av bomull och trä, där tyget är vävt för att ge stolen lite extra stadga. Om du vill ha en mer neutral nyans, så kan du också kika på de andra fem färgerna som finns tillgängliga vid köpet. En mycket trevlig hängstol som passar alla åldrar!

Tre vanliga frågor om hängstolar:   

Vart kan man fästa hängstolen?

Det finns två olika typer av hängstolar. Antingen den klassiska modellen som vi har valt att fokusera på i denna artikel. Dessa hängstolar kräver en krok eller fästanordning för att de ska kunna hängas upp. Du kan även fästa din i en gren eller balk på din balkong om detta finns tillgängligt.

Men det finns också fristående modeller som säljs tillsammans med en ram och fot, som gör att den placeras direkt på golvet eller altanen och kräver ingen montering. Dessa modeller är dock inte lika rymliga och även ett betydligt mer kostsamt val.

Vad ska man tänka på vid köp av hängstol?

Den allra bästa hängstolen för dig beror helt och hållet på hur och vart du planerar att använda den. Dessutom måste du ha i åtanke vart den ska hängas upp och kika på om du behöver investera i några särskilda tillbehör för att den ska hänga stadigt och säkert.

Materialet och bärkapaciteten är två andra punkter som går hand i hand. För att hängstolen ska hålla längre är det viktigt att den är tillverkad av starka material så att du kan bruka den år efter år, utan risk för att tyget spricker.

Finns det några risker med att använda en hängstol?

För att du ska kunna använda hängstolen på ett säkert sätt så är det viktigt att du följer både monteringsguiden, men också håller dig till modellens angivna bärkapacitet. Du kommer att sitta i luften, så du vill inte riskera att ramla ur hängstolen eller att den går sönder under användning.

Men utöver detta så finns det inga risker med att använda en hängstol. De är mycket bekväma att sitta i och du kan med fördel addera dina egna kuddar och filtar för att göra användningen ännu mer mysig.

Bästa hängstolen
Låt hängstolen bli en spännande och stilren inredningsdetalj i ditt hem

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att göra ett smart val vid köpet av hängstolen är såklart väldigt viktigt. Men det bästa valet för dig behöver inte innebära att det bästa valet för alla. Därför har vi fokuserat på att inkludera lite olika typer av hängstolar och även säkerställa att vi väljer ut de bästa valen i flera olika prisnivåer.

Utöver detta så var det även några andra punkter som vi hade särskilt i åtanke vilket var modellens material, bärkapacitet och design överlag.

För att kunna göra en rättvis bedömning av olika modeller har vi valt att basera våra utlåtanden på tester som har gjorts av andra hemsidor, samt läst på mer om hängstolar och hur de bör vara konstruerade för att fungera optimalt. Gör ett val som passar dig och du kan spendera mer tid utomhus och koppla av med en bra bok i din nya hängstol!

Källor och referenser:

https://www.femina.se/inredning/11-snygga-hangmattor-och-hangstolar-for-skona-sommardagar/757833

https: //www.letsbuyit.se/hangstol/

Vi har jämfört hängstolar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Gardenstore
Buildor
Med flera

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.