Bästa personvåg 2024 – Håll koll på din vikt! 

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1.Withings Body White Våg2.Garmin Index S2 Våg3.Omron HN-289
Withings Body White VågGarmin Index S2 VågOmron HN-289
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa personvåg 2024 – Vill du hålla koll på din vikt och dessutom kunna mäta fettprocent och andra smarta funktioner kan en personvåg vara ett bra alternativ. Med otroligt många vågar på marknaden idag finns det allt ifrån standardvågar till digitala vågar med smarta funktioner. Vad bör du ha i åtanke när du köper en personvåg och vilka modeller är bättre än andra? 

 Vi har valt ut tre favoriter av personvågar som kan mäta mycket mer än bara din vikt! 

Topp tre personvågar bäst i test 2024 

1. Vår vinnare! Withings Body White Våg 

 • Användarvänlig 
 • Väldesignad 
 • Många mätfunktioner 
 • Tydlig display 

Vår vinnare av personvågar är den välbyggda vågen Withings Body White som är en smart personvåg som kan synka dina viktresultat till tillhörande app. Med sin Position Control-teknologi kan du mäta både vikt och kroppssammansättning mycket precist och sammanställa data för att kunna följa din viktkurva.  

Vågen har en stor och tydlig display och det är mycket lätt att parkoppla vågen med appen. Vågen har möjlighet att lagra upp till hela 8 användare och känner av de olika användarna så länge de har olika vikt och kroppssammansättningar. Denna våg mäter mer än vad du egentligen behöver och har exakta mätvärden samtidigt som du med Health Mate-appen även kan parkoppla över 100 olika tränings-och hälsoappar.   

2. Garmin Index S2 Våg – Bäst design! 

 • Snygg design 
 • Mäter vikt, fett, muskelmassa, benvikt 
 • Maxvikt 180 kg 
 • Kopplas upp via Wi-Fi, Bluetooth 

På andraplats har vi valt ut en personvåg som uppdaterats till ett nytt, snyggare yttre, samt ett smartare inre. Personvågen Garmin Index S2 Våg har en otroligt snygg design med avrundade hörn och en tydlig display som gör att du kan läsa data mycket lättare än tidigare. Vågen är även stabil och välbyggd och kan mäta allt ifrån vikt, muskelmassa, fett och benvikt, vilket gör att den är svår att slå när det kommer till mätvärden. 

Det är lätt att koppla ihop vågen med Wi-Fi, och det ger dig pålitliga och stabila mätningar, samtidigt som det ger dig en snygg inredningsdetalj i badrummet. Om du använder några av Garmins andra produkter såsom löparklocka, aktivitetsarmband eller GPS är du redan bekant med dess användarvänliga och tydliga app och Garmin Index S2 är inget undantag. Om du därför vill fylla på din Garminsamling och samtidigt investera i en pålitlig och säker våg är denna att rekommendera.   

3. Omron HN-289 – Prisvänlig! 

 • Lättläst display 
 • 4 sensorer 
 • Prisvänlig 
 • Lätt 

På tredjeplats har vi valt ut en budgetvariant av personvågar där Omron HN-289 är en personvåg som både är snygg och smidig för den som vill investera mindre, men ändå ha en våg som är modernt designad som visar din vikt på en tydlig och lättläst display. Skivan på vågen är gjord av glas och har en automatisk avstängning när du inte står på den.  

Vågen är utrustad med fyra sensorer för en korrekt viktkontroll och har gummifötter som gör att den står stabilt på golvet även på fuktiga underlag. Vågen har en kapacitet upp till 150 kilo och aktiveras med ett lätt tryck av din fot. Denna personvåg finns i ett flertal olika färger och passar den som vill ha en simpel personvåg utan smarta funktioner, men som ger en korrekt mätning av din vikt.   

Hur mäts övervikt? 

Body Mass Index, BMI är ett mått som ställer en persons vikt i kilo i relation med personens längd i meter. Här kan man räkna ut ifall man anses vara överviktig eller ha en god vikt i relation till ens längd. Världshälsoorganisationen WHO har angett gränsvärden för detta mått som ser ut som följande:  

Undervikt: -18,49 

Normalvikt: 18,50-24,99 

Övervikt: 25,00-29,99 

Fetma: 30,00- 

Tre vanliga frågor om personvågar:  

Hur mäter man muskelmassa på en smart personvåg? 

När en person står på en smart personvåg för att se vikten skickar vågen ut en elektrisk ström som är ofarlig genom kroppen för att kunna känna skillnad på fett, muskelvävnad och ben. Vågen kan skilja mellan dessa olika delar av kroppen då olika typer av vävnad leder ström olika bra.  

Denna ström mäter därför motståndet i vävnaden när den rör sig genom din kropp för att sammanställa datan för att du ska kunna se vad din vikt består av. På smartvågar skickas all data till en app där du får en god översikt på din viktkurva över tid. Detta är ett bra sätt om du exempelvis ägnar dig åt träning och vill kunna se hur mycket muskelmassa du skapar över tid och hur mycket fett du lyckas bränna.  

Är en personvåg tillförlitlig? 

En personvåg kan i viss mån skifta mellan sina avläsningar, men på senare år har det kommit ut nya modeller på marknaden som blivit mycket mer exakta än tidigare. Men du bör ha i åtanke att det kan förekomma en viss felmarginal hos personvågar, speciellt om du väger dig på olika vågar.

Om du däremot använder en och samma våg under en längre tid kan du utgå från tidigare vikt som vågen har utläst och du kommer då kunna få en bättre uppfattning över din vikt och kroppssammansättning.  

När på dagen bör du väga dig? 

För att du ska få en sådan rättvis bild av din vikt som möjligt bör du väga dig på morgonen, efter toalettbesök och innan du druckit eller ätit någonting på morgonen. En av de viktigaste punkterna när du väger dig är att du vägs samma tidpunkt varje vecka för att kunna göra en rättvis jämförelse. En finsk studie visar på att du även bör väga dig på onsdagar då vår vikt pendlar som minst mitt i veckan. 

Bästa personvåg 2023
Håll koll på din vikt, muskelmassa och fett med en personvåg

Källor:  

https://techlib.se/lib/26409/vad-maeter-en-badrumsvaag

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa personvåg

Apohem
Meds
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.