Bästa mjölkskummare 2023 – Perfekt kaffe varje gång! 

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

1. Sage The Milk Café Mjölkskummare2. Smeg Retro Mjölkskummare3. Melitta Mjölkskummare Cremio
Sage The Milk Café MjölkskummareSmeg Retro MjölkskummareMelitta Mjölkskummare Cremio
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa mjölkskummare 2023 – Om du vill kunna dricka en varm cappuccino i ditt eget hem precis lika gott som på café är en mjölkskummare ett perfekt tillskott till ditt hem. Det finns många olika modeller att välja på, där en del är helautomatiska medan andra skummar mjölken manuellt. Vad behöver du tänka på när du ska köpa mjölkskummare och vilka material och funktioner bör du kika lite extra efter? 

I denna artikel går vi igenom allt du behöver tänka på när du ska köpa mjölkskummare för ett perfekt kaffe varje gång! 

Topp tre mjölkskummare bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Sage The Milk Café Mjölkskummare 

 • Snygg design 
 • Uppvärmning 
 • 740 ml 
 • Helautomatisk 

Vår vinnare av mjölkskummare går till Sage The Milk Café Mjölkskummare som är en automatisk modell som kan skapa både varmt eller kallt mjölkskum eller endast värma upp mjölk, vilket ger dig många möjligheter för ditt kaffe. Mjölkskummaren har två skumskivor – en med slitsar för att skapa tjockare mjölkskum och en slät för att göra ett krämigt skum.  

Mjölkskummaren använder induktionsvärme för att värma sin kanna och kontrollera vispskivorna. Förutom kaffe kan du värma upp mjölk till exemplevis varm choklad och du kan därmed välja temperatur från varmt till hett innan du slår på den automatiska skummaren som sedan stänger av sig själv när rätt temperatur har uppnåtts.   

Säljs här:

 • 1.799,00 kr
 • 2.013,00 kr
 • 2.020,00 kr

2. Smeg Retro Mjölkskummare – Snyggast design! 

 • Helautomatisk 
 • Uppvärmning 
 • 250 ml skumning 
 • Snygg design 

På andraplats har vi valt Smeg Retro mjölkskummare som utmärker sig med sin snygga 50-tals design som blir en fin inredningsdetalj i köket. Denna imponerande mjölkskummare har hög prestanda, lätt rengöring och är mycket användarvänlig.

Här kan du välja mellan sex automatiska program för din mjölk beroende på om du vill värma upp den eller skapa mjölkskum och skummaren stänger sedan av sig själv automatiskt när önskad temperatur har uppnåtts. Du har dessutom en manuell funktion där du kan välja att förbereda både varma och kalla drycker efter behov.  

Mjölkskummaren har ett inbyggt induktionsvärmesystem som ser till att din mjölk värms upp snabbt och enkelt utan att brännas vid. Är du ute efter både hög kvalitet och en tilltalande design är Smeg Retro rätt mjölkskummare för dig!  

3. Melitta Mjölkskummare Cremio – Prisvärd! 

 • Helautomatisk 
 • 150 ml skumning  
 • Lätt vikt 
 • Prisvärd 

På tredjeplats har vi valt ut Melitta Mjölkskummare Cremio som är en otroligt prisvärd mjölkskummare med många valmöjligheter. Här kan du skumma 150 milliliter mjölk med hjälp av det inbyggda värmelementet som värmer upp din mjölk jämnt för att hindra mjölken att brännas vid. Du kan välja att antingen skumma mjölk till varma och kalla drycker eller endast värma upp mjölk till exempelvis varm choklad.  

Mjölkskummaren har även en non-stick beläggning som gör att du kan göra rent din skummare på nolltid. Du behöver endast dra över en fuktig trasa eller skölja den under kranen och sedan är den redo att användas igen.  

Säljs här:

 • 737,00 kr
 • 786,00 kr
 • 828,13 kr
 • 829,00 kr
Bästa Mjölkskummare
Drick en slät och krämig kaffe med hjälp av en mjölkskummare

Tre vanliga frågor om mjölkskummare:  

Vad gör en mjölkskummare? 

En mjölkskummares uppgift är att pumpa eller vispa mjölken snabbt genom att samtidigt tillsätta luft för att skapa en god skumkonsistens. Det är just detta som ger en cappuccino dess krämiga skum. Med en mjölkskummare kan du skapa en slät, mjuk textur på mjölken på endast 15-20 sekunder som antingen kan skapas varm eller kall.   

Hur lyckas man med det bästa mjölkskummet? 

För att lyckas med det bästa mjölkskummet finns det ett flertal olika saker att ha i åtanke. Mjölkens fetthalt har stor betydelse för konsistensen på skummet och ju fetare mjölken är, desto bättre blir skummet. Homogeniserad mjölk ger i regel bäst resultat, så här bör man inte använda gammaldags mjölk för skumning.  

Små bubblor är själva hemligheten för ett stabilt skum och proteininnehållet i mjölk avgör just hur små bubblor som skapas. De små bubblorna gör även att skummet blir enklara att kontrollera och mer elastiskt. Ju mindre bubblor, desto lättare att leka och skapa mönster i mjölken. För att skapa det bästa mjölkskummet så välj därför den mjölksorten med högst fetthalt och värm mjölken till max 65 grader.  

Vad bör du ha i åtanke när du ska köpa mjölkskummare? 

När du ska köpa mjölkskummare finns det ett flertal olika punkter du bör ha i åtanke. För det första gäller det att du köper en skummare som lever upp till dina förväntningar. Är det tänkt att du vill kunna vispa varm, kall mjölk eller både och? Vill du ha en helautomatisk, halvautomatisk eller en manuell modell?   

Material 

Det vanligaste materialet på mjölkskummare är i rostfritt stål, vilket är ett bra material som förhindrar att mjölkskummaren rostar med tiden eller att skummaren går sönder. Att investera i en mjölkskummare av ett högt kvalitativt material är därför A och O, både för hållbarheten och för att mjölken håller en jämn temperatur.  

Kapacitet 

Vilken kapacitet din mjölkskummare ska ha är en av de viktigaste delarna du bör fundera över innan ditt köp. Hur stor mjölkskummare behöver du och vilka mjölkbaserade drycker har du tänkt använda din mjölkskummare till? För de flesta räcker en mjölkskummare på cirka 350 milliliter, medan andra vill kunna skumma mjölk till flera kaffe samtidigt. Då kan en skummare med hela 600 milliliter vara ett bättre alternativ.  

Rengöring 

Att mjölksummaren är lätt att rengöra är även det en viktig punkt för en sådan bra skummare som möjligt. Torkad och skummad mjölk kan vara svårt att få bort, så här är det en god idé att du väljer en mjölkskummare som antingen går att diska i maskin, eller som har avtagbara delar som är lätta att rengöra för hand för att undvika några hälsorisker.  

Källor:  

https://kafferosterietkoppar.se/kop/kaffebonor/skumma-mjolk/

https://www.kaffegeek.se/mjolkskummare/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa mjölkskummare

CDON
Cervera
Elon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.